خودکفایی ایران در تولید کیت‌های ژنتیک و باز شدن پرونده‌های قدیمی

اکو نیوز . ۱۴۰۳/۹/۶،‏ ۱۳:۴۶


اقتصاد ایران: چند سال پیش شاید تصور چنین پیشرفتی در تولید کیت‌های ژنتیک بومی برای بررسی هویت‌های مشکوک، برای بسیاری دشوار بود، اما امروز ایران به خودکفایی در این حوزه رسیده و با استفاده از این کیت‌ها، قادر است پرونده‌های جنایی قدیمی را نیز حل کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،عباس مسجدی آرانی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از خودکفایی ایران در تولید کیت‌های ژنتیک خبر داد و از دستاوردهای جدید در این زمینه پرده برداشت. در نشست تخصصی کارشناسان حفاظت و اطلاعات پزشکی قانونی که در گرگان برگزار شد، مسجدی آرانی اعلام کرد که کشورمان با تلاش محققان جوان و شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی توانسته است کیت‌های ژنتیک مورد نیاز برای بررسی هویت افراد را تولید کند. این کیت‌ها کمک کرده‌اند تا روند شناسایی افرادی که تابعیت آنها مشخص نیست، تسریع شود. او به‌ویژه به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسانات و گلستان اشاره کرد که در آنجا این افراد شناسایی شده و اقدامات لازم برای تعیین هویت‌شان آغاز شده است.


مسجدی آرانی همچنین از فعالیت‌های چشمگیر در بانک ژنتیک کشور سخن گفت و خاطرنشان کرد که تاکنون ۲۶۰ هزار نمونه ژنتیکی در این بانک جمع‌آوری شده است. از این تعداد، ۱۷۰ هزار پروفایل ژنتیکی استخراج و در نرم‌افزار بومی بانک ژنتیک بارگذاری شده است. این اقدام به کشف و شناسایی مجرمان در پرونده‌های جنایی کمک شایانی کرده است. به گفته رئیس سازمان پزشکی قانونی، ۹۰ پرونده جنایی که سال‌ها قبل اتفاق افتاده بودند، با استفاده از این بانک ژنتیک کشف و حل شده است.


رئیس سازمان پزشکی قانونی همچنین از برنامه‌های سازمان برای خودکفایی در تولید تجهیزات پزشکی قانونی خبر داد و تاکید کرد که در این مسیر از نخبگان جوان و شرکت‌های دانش‌بنیان بهره گرفته شده است. مسجدی آرانی افزود که سازمان پزشکی قانونی در حال سفارش تولید تجهیزات جدید از شرکت‌های داخلی است و در تلاش است تا تمام تجهیزات مورد نیاز خود را از داخل کشور تامین کند.


او در ادامه به راه‌اندازی سامانه رسیدگی آنلاین به پرونده‌های پزشکی قانونی اشاره کرد که به کمک آن متخصصین از سراسر کشور می‌توانند به صورت آنلاین در کمیسیون‌ها شرکت کرده و نظر دهند. این سامانه به کاهش اطاله دادرسی و تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها کمک کرده است. مسجدی آرانی گفت که در سال گذشته، بیش از ۷ هزار پرونده در پزشکی قانونی کشور به‌طور الکترونیک رسیدگی شده است.


رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور همچنین به نقش پزشکی قانونی در اجرای قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و اظهار داشت که این سازمان از پیشگامان اجرای این قانون بوده است. او اعلام کرد که دستورالعمل سقط قانونی پیش از ابلاغ رسمی قانون، به پزشکی قانونی ارسال شده بود و تمامی مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور موظف به اجرای آن هستند.

طرح مشاوره ژنتیکی برای کاهش اطاله دادرسی در گلستان
در بخش دیگری از نشست، حیدر آسیابی رئیس کل دادگستری گلستان از اجرای طرح مشاوره ژنتیکی به منظور کاهش اطاله دادرسی و هزینه‌های مردم در این استان خبر داد. او گفت که این طرح از گلستان آغاز شده و هدف آن، جلوگیری از ارجاع غیرضروری پرونده‌ها به آزمایشگاه‌ها و تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌ها است. در این راستا، ۸۵۱ مشاوره ژنتیکی در سال گذشته انجام شده که از انجام آزمایش‌های ژنتیک برای ۳۲۵ نفر جلوگیری کرده است.


حسین زارعی، مدیرکل پزشکی قانونی گلستان، نیز گزارشی از فعالیت‌های پزشکی قانونی در استان ارائه کرد و گفت که در سال گذشته، ۴۵ هزار و ۵۰۰ معاینه پزشکی انجام و گواهی‌های لازم صادر شده است. وی افزود که در هفت ماهه امسال تعداد معاینات در این استان به ۲۷ هزار معاینه رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد افزایش داشته است.

این تحولات در سازمان پزشکی قانونی کشور نشان می‌دهد که ایران توانسته است با بهره‌گیری از توانمندی‌های داخلی، گام‌های موثری در زمینه‌های علمی و فناوری بردارد و در مسیر خودکفایی در این حوزه پیشرفت‌های چشمگیری داشته باشد.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه