رئیس مجلس گفت: روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی از کشور قاچاق میشود که تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است.
به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس مجلس گفت: روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی از کشور قاچاق میشود که تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سهشنبه ۶ آبان) پس از قرائت گزارش کمیسیون انرژی مجلس درخصوص قطعی برق در فصل سرد سال و تامین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور پس از استماع سخنان وزرای نیرو و نفت گفت: برای این موضوع باید چارهاندیشی کنیم. الان در چه شرایطی هستیم این دو وزارتخانه به نمایندگی از دولت و مجلس باید دو کار انجام دهند یک کار اینکه تامین انرژی پایدار کشور برای داخل کشور آماده کنند تا مردم استفاده کنند و دوم اینکه بحث انرژی مهمترین پیشران ما است و نفت و گاز و فرآوردهها مهمترین ثروت ما است، چون در این حوزه اصلا تولیدی انجام نمیگیرد و انفالی است که خدا داده است.
وی ادامه داد: وظیفه این دو وزارتخانه این است که ارزشافزودهها ایجاد و جی دی پی را بالا ببرند که این فرصت بزرگ ما است، اما الان کجا ایستادیم.
رئیس قوه مقننه بیان کرد: الان در حوزه ناترازی در تابستان ۱۴۰۳ بیش از ۱۵ هزار مگاروات ناترازی در مصرف انرژی داشتیم و گزارش مرکز پژوهشها نشان داد صنایع ما یک درصد افت در تولید داشتند یعنی خسارت به تولیدکنده و دولت که میتواند از تولیدکننده مالیات بگیرد.
قالیباف بیان کرد: در گاز در تابستان ۲۵۰ میلیون متر مکعب ناترازی داشتیم که این خسارت داخل بود و خسارت در عرصه بینالمللی کجاست. وقتی دشمن ما را تهدید میکرد ما میگفتیم نفت را به روی شما میبندیم و این اهرم تهدید بود، اما الان کدام اهرم را داریم؟ کدام نفت را میبندیم؟ آیا این خسارت نیست؟ آیا این جز سیاستگذاری ما نیست؟ آیا دولت مسئول نیست؟
وی ادامه داد: آقای وزیر گفتند اگر تولید هم کنیم معضل ما حملونقل است. موضوع پیچیدهتر از این است که مازوت بسوزانیم یا نه. مشکلات کوچک به معنای این است که بزرگ است و عمق ناترازی را به ما نشان میدهد.
رئیس مجلس گفت: اولین موضوع این است که باید حل مشکل با عزم و اراده مردم، دولت و مجلس باشد. مشکلات این گونه نیست سه سال دیگر حل شود و همان سال اول باید ۲۰ الی ۳۰ درصد مشکلات حل شود.
قالیباف اضافه کرد: معتقدم خیلی از صاحبنظران و بررسیهای گذشته نشان میدهد در دهه ۸۰ و ۹۰ این بحثها در صحن مجلس زده میشد و الان هم این حرفها گفته میشود. یک مشکل نهادی در انرژی در کشور داریم. الان چقدر میخواهیم بین این دو تا وزارتخانه هماهنگی ایجاد کنیم؟ انرژی انرژی است و بدون شک در مرکز پژوهشهای مجلس باید کارشناسی کنیم و به این بحث نهادی تو. جه کنیم و بپذیرید بین این دو تا وزارتخانه تعارض وجود دارد.
وی گفت: واردکننده منحصربهفرد فرآورده و تولیدکننده هم دولت است و روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی از کشور قاچاق میشود که تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است.
رئیس قوه مقننه بیان کرد: آقای علیآبادی به من گفت در تولید برق در زمستان مشکل نداریم، اما در تابستان جرات ندارد این حرف را بزند.
رئیس مجلس بیان کرد: مجلس در دوره یازدهم برای مشکلات نهادی تعیین تکلیف کرد در برنامه هفتم هم یک تصمیم نهادی گرفتیم. وزارت نیرو مکلف بود تعیین نرخ مصرفکننده صنایع بزرگ را بگوید. محل درآمد در وزارت نیرو ۴۰ همت است. وزیر دولت قبلی وقتی قانون تصویب شد گفت وزارت نیرو را نجات دادید و یک درآمد ایجاد کردید. این ۴۰ همت فرصت درآمدزایی است، اما اوراق را دستوری به بانکها میدهیم و میروند از بانک مرکزی اضافه برداشت میکنند که در نهایت تورم ایجاد میکند.