مدیرعامل باشگاه چادرملو اردکان در واکنش به عملی نشدن حق پخش تلویزیونی که باید به باشگاهها پرداخت شود، گفت: ۵۸ تا ۷۲ درصد درآمد باشگاههای کشورهای اروپایی از حق پخش تلویزیونی است، بنابراین عمده درآمد باشگاهها از حق پخش است و باقی هم شامل فروش پیراهن، بلیت فروشی و.. است. سال آینده AFC به صورت شفاف مقدار درآمد حاصل از حق پخش را از باشگاهها میخواهد، این مورد یکی از شرطهای دریافت مجوز حرفهای خواهد شد.
علی عطایی مدیرعامل باشگاه چادرملو اردکان در گفتوگو با ایسنا درباره بحث حق پخش تلویزیونی با بیان اینکه «۵۸ تا ۷۲ درصد درآمد باشگاههای کشورهای اروپایی از حق پخش تلویزیونی است» گفت: فوتبال امروزه یک صنعت است که در کشورهای دیگر هم منجر به درآمدزایی شده و بخشی از این درآمدزایی برای توسعه زیرساختها استفاده میشود. در مقطعی که معاون باشگاه پرسپولیس بودم برای گرفتن حق پخش خیلی تلاش شد و چون در آستانه خصوصی سازی بودیم مکاتباتی با صداوسیما هم انجام شد. در آن زمان طبق پیگیریها ۵۸ تا ۷۲ درصد درآمد باشگاههای کشورهای اروپایی از حق پخش تلویزیونی بود، بنابراین عمده درآمد باشگاهها از حق پخش است و باقی هم شامل فروش پیراهن، بلیت فروشی و ... است.
به گزارش ایسنا، او ادامه داد: در این وضعیت اقتصادی کشور، فوتبال نه تنها صنعت نیست بلکه تبدیل به یک مقوله هزینهبر شده است و به همین دلیل بخش خصوصی ورود نمیکند و اگر هم ورود کند به یک جایی میرسد که دیگر نمیتواند ادامه دهد چرا که فقط هزینه میکند و این موضوع حتی با وجود ایجاد شهرت و مسائل دیگر تا یک جایی جذابیت دارد، این هزینهکردها شما را به جایی میرساند که دیگر قید تیمداری را بزنید. برای اینکه فوتبال در کشور رونق داشته باشد باید کمک کنیم. اگر باشگاهها درآمد داشته باشند علاوه بر اینکه میتوانند تیم خوبی تشکیل دهند، به توسعه زیرساختها هم فکر میکنند. یکی از معضلات ورزش ما زیرساخت است، باشگاهها امسال در بحث ورزشگاهها مشکل داشتند.
مدیرعامل باشگاه چادرملو اردکان با اشاره به اینکه درآمد حاصل از حق پخش قانونا حق باشگاهها است، اظهار کرد: این حق باشگاهها است و از طرفی به توسعه زیرساخت کشور کمک میشود و به هر حال به واسطه حضور تیمها برای صداوسیما، تولید محتوا صورت میگیرد. بازیهای لیگ برتر یکی از پربینندهترین محتواهای صداوسیما است. این حق طبیعی و قانونی تیمهای لیگ برتر است که استقلال و پرسپولیس به واسطه هوادارانشان بیشتر و تیمهای دیگر کمتر این پول را دریافت کنند. امیدوارم صداوسیما این موضوع را بپذیرد و بخشی از درآمدی که از این حوزه دارد را به باشگاههایی که تولید محتوا میکنند پرداخت کند تا باشگاهها روی پای خود بایستند و ورزش کشور پیشرفت کند.
«سال آینده AFC به صورت شفاف مقدار درآمد حاصل از حق پخش را از باشگاهها میخواهد.» عطایی ضمن اعلام این نکته ادامه داد: گرفتن این حق مستلزم این است که همه تیمها با هم این موضوع را مطالبه کنند. زمانی که در باشگاه پرسپولیس درگیر مسائل خصوصی سازی شدیم، بیشتر از یک سال پیگیر گرفتن حق پخش بودیم. آن زمان هر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس پیگیر بودند که به نتیجه نرسیدیم و صداوسیما این موضوع را قبول نکرد. سال آینده AFC به صورت شفاف مقدار درآمد حاصل از حق پخش را از باشگاهها میخواهد، این مورد یکی از شرطهای دریافت مجوز حرفهای خواهد شد و باید مسئولان به این موضوع ورود کنند. به عنوان مثال به ما اعلام کردند که باید VAR را خریداری کنید، اکنون نمیتوانیم این مبلغ را که ۳۵ میلیارد تومان است را هزینه کنیم، چون بودجه خود را ابتدای فصل بستیم. سیستم کمک داور ویدیویی هم یک نوع زیر ساخت است و اگر درآمد مجزایی داشته باشیم، آن را به VAR اختصاص خواهیم داد.
عطایی در پایان تصریح کرد: بحث پرداخت حق پخش، باعث میشود تا باشگاهها زنده بمانند و روی پای خود بایستند. شما میبینید که خیلی از باشگاههای اروپایی هزینههای کلان و نجومی برای جذب ستارهها انجام میدهند که بخش عمدهای از همین پولها به واسطه حق پخش به دست میآید. طبعاً اگر حق پخش به باشگاهها تعلق بگیرد آنها قادر خواهند بود که هزینههای خود را بهتر مدیریت کرده و حتی بتوانند تولید سرمایه کنند. امسال یکی از مسائلی که فوتبال ما را آزار داد بحث نداشتن زمینهای مناسب بود و شما مطمئن باشید اگر باشگاهها بتوانند به حق واقعی خود که همان حق پخش است برسند قادر خواهند بود استادیومهای مجهز بسازند که این مورد باعث سربلندی و عزت بیشتر کشورمان نه تنها در منطقه، بلکه در جهان خواهد شد.