ورود به ایستگاه نوزدهم جشنواره تئاتر کردی سقز
بولتن نیوز . ۱۴۰۳/۹/۶، ۱۶:۴۸
جشنواره بینالمللی تئاتر کردی سقز وارد ایستگاه نوزدهم شد و در این دوره ۱۵ گروه داخلی و خارجی راه یافته در چهار روز با هم به رقابت می پردازند.
به گزارش بولتن نیوز به نقل از ایرنا، جشنواره تئاتر کردی سقز که از سال ۱۳۷۸ آغاز شد و علی رغم مسیر طولانی و پرفراز و نشیبی که سپری کرده است با گذر از نوزده ایستگاه همچنان پویا به مسیر خود ادامه میدهد.
۶ دوره از این رویداد فرهنگی و هنری به طور منظم از سال های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۳ برگزار و تا سال ۱۳۸۷ متوقف شد و بار دیگر از سال ۱۳۸۷ برگزاری آن از سرگرفته شد و این روند تا سال ۱۳۹۰ ادامه پیدا کرد و مجددا تعطیل شد.
با پیگیری هنرمندان تئاتر استان به ویژه شهرستان سقز و مطالبه مردمی، مسئولان از سال ۱۳۹۳ یازدهمین دوره این جشنواره را برگزار کردند و سال ۱۳۹۸ هم شانزدهمین دوره آن به اجرا درآمد.
شیوع کرونا منجر به تعطیلی مجدد این جشنواره در ۲ سال شد و دوره هفدهم آن سال ۱۴۰۱ و دوره هجدهم هم سال ۱۴۰۲ برگزار شد و امسال هم شاهد برگزاری نوزدهمین دوره آن هستیم.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به نوزدهمین دوره جشنواره تئاتر کردی سقز، نوشت: این رویداد با قریب ۲ دهه پیشینه اکنون به بلوغ رسیده و اندیشه صاحبان قلم و کارگردانان را به مخاطبانش نمایش میدهد.
در متن پیام نادره رضایی آمده است: در جایی که مدام بر این نکته ظریف صحه میگذاریم که ایران تنها پایتخت نیست، شور و نشاط اجتماعی بهواسطه تئاتر در جامعه جاری میشود. ازاینروست که با حمایتهای چند سویه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری و نهادهای اقتصادی که هویتشان را با ابزار هنر به نحو قابلقبول و ستایش برانگیزی میتوانند در جامعه مطرح کنند، تئاتر سقز در مناطق کردنشین ارزشافزوده و مزیتهای فرهنگی و اجتماعی و پیوندهای ملی برقرار میکند و بهرهگیری از گنجینه دراماتیک یک زبان، با بهرهگیری از میراث قصهها و افسانهها و فولکلور مردمان کُرد، ظرفیتی ارجمند را به تئاتر کشور از یکسو و فرهنگ و هنر از سوی دیگر میافزاید.
فرماندار ویژه شهرستان سقز هم با اشاره به اینکه ایران سرزمین جاودانگی فرهنگ و هنر است که تاریخ پرشکوهش از دیرباز تاکنون درآفرینش، خلاقیت، دلاوری و اخلاق برای جهانیان الگو بوده و هست، افزود: خطه هنرپرور شهرستان سقز، گل سر سبد هنرهای نمایشی امروز جایگاهی فاخر در این رشته برای خود کسب کرده است.
جعفر توان، تئاتر را آئینه تمام نمای فرهنگ و هویت یک جامعه از عناصر پایدار اجتماع خواند و افزود: تئاتر هنری اثرگذار و اثر پذیر است که مخاطبان خویش را به جستجو و مکاشفه وا می دارد تا بتواند والایی انسان گمشده امروزی را دوباره پیدا کند.
وی ادامه داد: در شهرستان سقز هم به واسطه پیشینه ارزشمند این هنر فاخر و برگزاری موفق ۱۸ دوره تئاتر کُردی، وجود زیرساخت های مناسب، نیروی انسانی توانمند برای اجرا، بازیگران مطرح و علاقه مردم هنر دوست و فرهنگ دوست به این شاخه از هنر، این دیار را زبانزد عام و خاص و تئاتر کردی را به برند این خطه فرهنگی تبدیل کرده است.
فرماندار ویژه شهرستان سقز بیان کرد: هنرمندان تئاتر شهرستان سقز به عنوان مجریان و متولیان این عرصه، به واسطه خلاقیت و توانمندی، امروز نامشان ملی و آثارشان فاخر که برگرفته از هویت دینی، تاریخی و فرهنگی این خطه از مرز و بوم ایران اسلامی است.
توان یادآور شد: امید می رود تقویت حس اجتماعی و همدلی، دوری کردن از جشنواره زدگی، تولید آثار فاخر، توجه به نمایش نامه نویسی، تقویت زیرساخت ها، تثبیت این رویداد فاخر در تقویم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتقای جایگاه تئاتر کُردی، فعالیت منظم دبیرخانه و حمایت از تدوین و تالیف نمایشنامه نویسی همواره در دستور کار این مجموعه باشد.
دبیر نوزدهمین دوره جشنواره تئاتر کردی سقز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در طول چهار روز برگزاری این دوره از جشنواره هر روز ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه کارگاه آموزشی برگزار می شود.
اسماعیل پاشایی بیان کرد: مدرس کارگاه های آموزشی متشکل از علیرضا خمسه، کورش زارع رمشتی، محمدرضا رحیمی و افشین هاشمی است.
وی ادامه داد: افزون بر کارگاه های آموزشی، هر روز در ساعت های ۱۴ و ۲۱ و ۳۰ دقیقه جلسات نقد و بررسی آثار به نمایش درآمده در این دوره از جشنواره با حضور اساتید و صاحب نظران و هنرمندان حوزه تئاتر برگزار می شود.
دبیر نوزدهمین دوره جشنواره تئاتر کردی سقز اضافه کرد: با توجه به اینکه تعدادی از مهمان های این جشنواره با زبان اساتید و مدرسان این جشنواره (فارسی) آشنا نیستند چند نفر مترجم در این رابطه اقدام به ترجمه مباحث مطرح شده می کنند.
نوزدهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر کردی سقز از پنجم آذر سال جاری آغاز شده است و اختتامیه و معرفی نفرات برگزیده این جشنواره روز جمعه ۹ آذر در عمارت آریا برگزار می شود.