این فلز سرنوشت جنگ‌ها را عوض می‌کند/ فلزی ارزشمندتر از طلا !

تابناک . ۱۴۰۳/۹/۶،‏ ۱۷:۵۱


یک قرن پیش، یک کشتی بندر نوا اسکوشیا را ترک کرد، اما کشتی هرگز به مقصد نرسید. محموله ارزشمندی که کشتی حمل می‌کرد، طلا یا نقره نبود، بلکه آنتیموان بود؛ آنتیموان آن زمان فلز بی‌اهمیتی به نظر می‌رسید و ارزش آن درک نمی‌شد اما امروز همان فلز برای کاربردهای نظامی و صنعتی مدرن حیاتی است.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین؛ در بحبوحه جنگ جهانی یوبوت (U-boat) آلمانی که در اقیانوس کمین کرده بود، به کشتی شلیک کرد و کشتی با محموله ارزشمند خود، به اعماق اقیانوس رفت.

محموله ارزشمندی که کشتی حمل می‌کرد، طلا یا نقره نبود، بلکه آنتیموان (Antimony) است. آنتیموان برای کاربردهای نظامی و صنعتی مدرن حیاتی است. آنتیموان قرن‌ها یک ماده ضروری در جنگ بوده است، چه در جنگ جهانی اول و چه در جنگ جهانی دوم، آنتیموان در همه‌چیز از گلوله گرفته تا مواد منفجره استفاده می‌شد.

امروز نیز آنتیموان جزئی حیاتی در تولید نیمه‌هادی‌ها، باتری‌ها و پنل های خورشیدی است. از الکترونیک گرفته تا انرژی‌های تجدیدپذیر، دنیای مدرن با آنتیموان کار می‌کند. علاوه بر این، آنتیموان هم برای عملیات تهاجمی و هم برای عملیات دفاعی حیاتی است. هرگونه اختلال در عرضه این ماده معدنی کلیدی می‌تواند اثرات مخربی بر امنیت ملی کشورها داشته باشد.

این کشتی‌شکسته ممکن است مانند یک قطعه تاریخی جذاب به نظر برسد، اما بسیار بیشتر از این است. چراکه باید به یاد داشته باشیم آنتیموان برای امنیت ملی و ثبات اقتصادی کشورها حیاتی بوده و هست.

اکنون چین نزدیک به ۵۰ درصد از معادن آنتیموان و ۸۰ درصد از تولید آنتیموان در جهان را در اختیار دارد. حتی ایالات‌متحده نیز چندین دهه به واردات آنتیموان از چین متکی بوده است. . طبق گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات‌متحده، صنایع آمریکایی سالانه بیش از ۲۰ هزار تن آنتیموان استفاده می‌کنند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.