نیمی از صهیونیستهایی که بهطور مستقیم تحتتاثیر عملیات طوفانالاقصی قرار گرفتهاند، مصرف مواد اعتیادآور را افزایش دادهاند و در نشئگی وخماری سیر میکنند.
افزایش گرایش ساکنان سرزمینهای اشغالی به مواد مخدر
تقریب نیوز . ۱۴۰۳/۹/۷، ۹:۳۹
براساس مطالعهای که در ماههای نوامبر و دسامبر انجام شد، پس از حمله ۷اکتبر و جنگ پس از آن، نیمی از بازماندگان حمله، مصرف مواد اعتیادآور را افزایش دادند و درصد آوارهها به ۳۳درصد رسید و در اراضی اشغالی مصرف قرصهای خوابآور و مسکنها به ترتیب ۱۸۰درصد و ۷۰درصد افزایش یافته است.
این در شرایطی است که جنگ در غزه و لبنان ادامه دارد و نظامیان صهیونیست در رویارویی با رزمندگان مقاومت و حزبالله متحمل خسارات سنگین شدهاند. ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز نبرد طوفانالاقصی بهطور قطرهچکانی هر روز اسامی شماری از کشتههای نظامی خود را اعلام میکند، این اقدام بهعلت شمار بالای تلفات نظامیان صهیونیست در جنگ غزه و ترس از واکنشهای بیشتر در داخل سرزمینهای اشغالی انجام میگیرد. درهمینحال، به گزارش رسانههای صهیونیستی، آمار زخمیهایی که ارتش اسراییل اعلام میکند، با آماری که بیمارستانهای این رژیم ارائه میدهند، اختلاف زیادی دارد.
استفاده از مواد افیونی و مخدر در میان نظامیان صهیونیستی تازگی ندارد و این نظامیان سالهاست با موادمخدر آشنا هستند. مقالهای در سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا موجود است که تاریخ انتشار آن به سال۱۹۹۳ بازمیگردد و در آن گفته شده حداقل ۶.۱درصد از سربازان ارتش رژیم صهیونیستی مصرف برخی از موادمخدر را گزارش دادهاند. براساس این گزارش تحقیقی، همچنین مصرف الکل در میان نظامیان حدود ۷۰درصد است که آمار بسیار بالایی است.
گزارش دیگری که در سال۲۰۱۲ ازسوی یک موسسه انگلیسی انجام شد، آمار استفاده از موادمخدر در میان نظامیان صهیونیستی را تا ۲۲درصد اعلام کرد و نشان داد که از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۲ مصرف موادمخدر در ارتش رژیم اسرائیل حدود چهار برابر شده است. بعدها در سال ۲۰۲۱، جروزالمپست در گزارشی اعلام کرد که ماده مخدر حشیش پرطرفدارترین ماده افیونی در میان نظامیان است. این روزنامه با هشدار نسبت به افزایش استفاده از حشیش ازسوی نیروهای نظامی اعلام کرد که استفاده از موادمخدر هنجارهای ارتش و ماموریت آن در حفاظت از مرزها را با خطر روبهرو کرده است.
براساس گزارش جروزالمپست، افزایش استفاده از حشیش در میان نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی حتی تا آنجا زیاد شد که فرماندهی ارتش از حذف مزایای نظامیان معتاد به حشیش و کاهش رتبه نظامی آنها خبر داده و اعلام کرد که سختگیری را بیشتر خواهد کرد. بااینحال به نظر میرسد این سختگیریها تاثیری برای کاهش استفاده از موادمخدر در ارتش رژیم صهیونیستی نداشته است.
روزنامه یدیعوت آحارونوت اخیرا اعلام کرده بود، گسترش مشکلات روحی و روانی در میان نظامیان صهیونیست باعث شد تا مسئولان درمانی ارتش بخش ویژهای را برای بازتوانی روانی نظامیان ایجاد کرده و از روانپزشکان زیادی دعوت به همکاری کند.
در آوریل ۲۰۲۲، درصد اسرائیلیها که از مواد بسیار خطرناک روانگردان استفاده میکردند به ۲۲.۷درصد رسید و با شروع حملات تجاوزکارانه این رژیم به غزه و در طول آن تا سالجاری این میزان به ۲۶.۶درصد رسیده است. (۱)
در گزارش مرکز اسراییلی درمان اعتیاد و سلامت روان همچنین آمده است: مواردی همچون افزایش شدید مصرف مسکنها هم به ثبت رسیده که در طول سال جنگ ۲.۵برابر شده است و این در حالی است که قبل از جنگ، فقط ۳.۸درصد از ساکنان اسرائیل مسکن مصرف میکردهاند اما در ژوئن ۲۰۲۴ این میزان به ۹.۵درصد افزایش یافته است.
بهویژه منطقه شمال سرزمین اشغالی که موردحمله حزبالله درحمایت از ملت و مقاومت غزه قرار گرفته، بیشترین جهش در استفاده از داروهای آرامبخش اعتیادآور به میزان ۸.۵درصد را به ثبت رسانده است، درهمین زمینه منطقه «غوش دان» یعنی مرکز رژیم اشغالگر و در قلب آن شهر تلآویو در رتبه دوم مصرف این مواد، قرار گرفته است. در منطقه جنوب اسرائیل نیز مصرف مواد اعتیادآور چهار درصد و در قدس اشغالی ۲.۴درصد افزایش داشته است.
هاآرتص به نقل از پروفسور یوسی تفی پلز، رییس مرکز تحقیقات خودکشی و دردهای روانی در مرکز آکادمیک روبین، اذعان داشته که «این برای من بسیار تعجبآور بود زیرا ما عادت نداریم که خودکشی در حین جنگ و درگیری اتفاق بیفتد و این موارد نشاندهنده شدت وحشیگریها و جنایتهایی است که در آن ساعات نبرد در نوار غزه رخ داده و بر وضعیت روانی سربازان تاثیر گذاشته است.»
این روزنامه اسرائیلی در پایان گزارش خود به گفته ارتش صهیونیستی، نوشته است: «بههیچوجه اشتراکی بین این موارد خودکشی و آنچه در ۷اکتبر اتفاق افتاده یافت نشده اما خود بستگان و سربازان همکار خودکشیکردهها، گزارش دادهاند که بخشی از سربازان کشتهشده از ناراحتیهای روانی ناشی از جنایاتی که در غزه با آنها روبهرو شدهاند، رنج میبردند.»
این روزنامه به نقل از کارشناسان مینویسد: «بیشتر موارد خودکشی در ارتش مربوط به سربازان جوان است اما در حمله ۷اکتبر، (عملیات طوفان الاقصی حماس)، ناگهان ارتش اسرائیل با تمایلات خودکشی در میان سربازان و افسران خود در خدمت دائمی و در میان ۳۰ و ۴۰سالهها در خدمت ذخیره مواجه شده است. با اشاره به اینکه لیست سربازانی که خودکشی کردهاند، شامل سربازانی که از خدمت مرخصشده و پس از آن درنتیجه آثار درگیری خود را کشتهاند، نیست و در تمام سالیان گذشته ارتش اسرائیل آمار سربازانی را که خودکشی کردهاند رد کرده و در این امر پنهانکاری میکند.»
دکتر شائول گفت: بیمارانش از او «چیزی» میخواهند و این را توجیه میکنند: پسرم در غزه میجنگد، من باید بخوابم وگرنه نمیتوانم سر کار بروم.
فردی که خود را «یونی» معرفی کرد و ازسوی ارتش رژیم صهیونیستی فراخوانده شده است، به دلیل اینکه در آستانه شروع درمان اعتیاد خود به موادمخدر بود، خدمت سربازی خود را به تعویق انداخت. این جوان ۱۹ساله گفت: «من در طول همهگیری کووید۱۹ شروع به مصرف مواد کردم و با جنگ بدتر شد… این راهی برای فرار از واقعیت است.»متان، یک سرباز نیروهای مستقر در غزه که تیم خبرگزاری فرانسه یکبار در قدس با او ملاقات کرد، خاطرنشان کرد: موادمخدر به من اجازه میدهد فراموش کنم. وی افزود: «میدانم که جنگ فایدهای ندارد اما باید در آن شرکت کنیم.»
دکتر شائول نتیجه گرفت که بر اساس این مطالعه، «از قبل واضح است که ما در آستانه یک اپیدمی هستیم که نشان میدهد بخشهای بزرگی از جمعیت به مواد اعتیادآور وابسته خواهند شد.» شیوع فساد و رذایل اخلاقی و اعتیاد برخی سیاستمداران و اعضای «کنست» به موادمخدر به موضوع مورد بحث رسانههای صهیونیستی تبدیل شده است.
براساس آمار منتشرشده در سرزمینهای اشغالی دستکم ۱۰درصد از اعضای کنست به مصرف موادمخدر اعتراف کردهاند. (۲)
گزارشگر کانال۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی دراینباره گفت که براساس تحقیقات بهعملآمده دو تن از اعضای فراکسیون «شلی یحیمویچ» رییس حزب کار به نامهای «ستافشی ویر» و «ایتان کابل» به اعتیاد به موادمخدر متهم شدند. یوآل روبوزوف، عادی کول، یفعات کاریف و میخائیل روزین، گیل اون از حزب میرتس و میکی روزنتال از حزب کار و بنی از حزب لیپید در لیست متهمان به اعتیاد به موادمخدر قرار دارند.
گزارشگر شبکه ۲ رژیم صهیونیستی با بیان این موضوع که اعترافکنندگان به مصرف موادمخدر عموما از فراکسیون میانهروی کنست هستند به طرح این سوال پرداخت که آیا تنها چپگراها مرتکب رذایل اخلاقی میشوند یا راستگراها حقیقت را انکار میکنند؟
پژوهشی دیگر که ازسوی مرکز مبارزه با اعتیاد رژیم صهیونیستی یک ماه پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» انجام شد، نشان داد که مصرف الکل، قرصهای آرامبخش، قرصهای خواب و مُسکنها مصرف صعودی داشته است.
براساس این پژوهش، یکمیلیون صهیونیست ساکن سرزمینهای اشغالی فلسطین مصرف الکل، مواد مخدر و داروها را پس از هفتم اکتبر افزایش دادهاند و حدود ۱۶۵هزار صهیونیست، برای نخستینبار از این مواد استفاده کرده یا پس از ترک طولانیمدت، به مصرف این مواد رو آوردهاند. این پژوهش نشان داد که نیمی از صهیونیستهایی که بهطور مستقیم تحتتاثیر عملیات طوفان الاقصی قرار گرفتهاند، مصرف مواد اعتیادآور را افزایش دادهاند.
منابع:
۱- روزنامه یدیعوت آحارونوت
۲- به گزارش جهان به نقل از العالم
اخبار مشابه
تل آویو در ویرانه ها به دنبال چیست؟
همشهری . ۲ روز پیش
افشای خودکشی دستکم ۶ نظامی صهیونیست
تسنیم . ۵ روز پیش
دومینوی بحران در ارتش صهیونیستی
تسنیم . ۱۰ روز پیش