حمایت حاکمیت و دولت جمهوری اسلامی ایران از تعاونی‌ها

گسترش نیوز . ۱۴۰۳/۹/۷،‏ ۱۲:۴۱


بهمن عبداللهی در اجلاس جهانی تعاون گفت: در کنار روح تعاون و جهت گیری اساسی آن که موضوعات اجتماعی و زیست محیطی را در کنار دغدغه‌های اقتصادی می‌بیند، می‌توان راه حلی برای مواجهه با چالش‌های ذکر شده یافت. برای این منظور لازم است شاهد رشد نگاه تعاون در حلقه‌های مختلف زنجیره ارزش جهانی باشیم که این موضوع نیازمند مشارکت همزمان دولت‌ها و ملت‌ها و تقسیم کار جهانی مبتنی بر مزیت های نسبی است.

بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران در اجلاس جهانی تعاون که در شهر دهلی نو در حال برگزاری است، با اشاره به نامگذاری سال ۲۰۲۵ میلادی از سوی سازمان ملل متحد به عنوان سال جهانی تعاون، این امر را نشان دهنده بزرگی و اهمیت نقش تعاونی ها در کشورهای مختلف به ویژه در جمهوری اسلامی ایران و حمایت همه جانبه رهبر فرزانه انقلاب از بخش مردمی تعاون ایران بیان نمود و افزود: در سال جهانی تعاون علاوه بر  درک اهمیت بالای فعالیت تعاونی ها در کشورها، باید حداکثر بهره برداری در زمینه های اقتصادی و تجاری و معرفی اصول و ظرفیت تعاونی ها صورت بگیرد.

رئیس اتاق تعاون ایران در ادامه اظهار داشت: رشدهای بالای جمعیت، پیری جمعیت، گسترش اقتصاد غیررسمی در نتیجه رشد شهرنشینی، افزایش قابل توجه نابرابری و چالش‌های عمیق زیست محیطی، خود محصول فردگرایی افراطی دوران مدرن هستند و این حقایق آشکار، دیگر با رشدهای بالای اقتصادی و افزایش نسبی رفاه عمومی قابل کتمان نیستند. لازم است دنیا با این واقعیات مواجه شود و این نکته اساسی را بپذیرد که با رویکردهای فعلی امکان مواجهه با این مسائل پیچیده وجود ندارد.

عبداللهی افزود: بر اساس برآوردها حدود دو سوم از نیروی کار تحت تأثیر اتوماسیون و هوش مصنوعی قرار خواهند گرفت. این موضوع به معنای گسترش قابل توجه بهره‌وری از یک طرف و تغییرات عمیق در مناسبات اجتماعی و نابرابری است. تغییرات اقلیمی به مرز خطرناکی رسیده است و بر اساس برآوردها تا سال ۲۰۵۰ تعداد افراد بالای ۶۵ سال دو برابر افراد زیر ۵ سال خواهد بود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه جهانی تعاون با اشاره به اینکه در این شرایط دنیا باید تصمیم بگیرد که چگونه قرار است با این چالش‌ها مواجه شود و اساساً چه گزینه‌هایی برای کاهش تبعات منفی این تغییرات و افزایش منافع آن دارد، گفت: تجربه جهانی نشان داده است که در میان این تغییرات شگفت انگیز و تبعات منفی قابل توجه آن، تعاونی یک راه حل است.

عبداللهی افزود:  تعاونی‌ها می‌توانند به عنوان یک کسب و کار اجتماعی، مشارکت عمومی در مواجهه با تغییرات زیست محیطی را افزایش داده و نقش مهمی در این حوزه ایفا نمایند.  از طرفی افزایش آگاهی عمومی نسبت به خطیر بودن شرایط فعلی، رغبت مردم به مشارکت بیشتر در طرح‌های کارآفرینی اجتماعی را افزایش داده است.

وی با بیان اینکه مشارکت بیشتر در واقع همان جوهره تعاون است، گفت: از طرف دیگر تحولات تکنولوژیکی، شبکه‌های اجتماعی و انواع پلتفرم‌های مجازی امکان همگرایی عمومی را بیش از گذشته فراهم کرده است. به عبارت دیگر هم دانش و آگاهی عمومی و هم تحولات تکنولوژیکی زمینه کم سابقه‌ای برای رشد تعاونی‌ها را فراهم کرده است.

رئیس اتاق تعاون ایران اظهار داشت: در کنار روح تعاون و جهت گیری اساسی آن که موضوعات اجتماعی و زیست محیطی را در کنار دغدغه‌های اقتصادی می‌بیند، می‌توان راه حلی برای مواجهه با چالش‌های ذکر شده یافت. برای این منظور لازم است شاهد رشد نگاه تعاون در حلقه‌های مختلف زنجیره ارزش جهانی باشیم که این موضوع نیازمند مشارکت همزمان دولت‌ها و ملت‌ها و تقسیم کار جهانی مبتنی بر مزیت های نسبی است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه جهانی تعاون گفت: اصل تعاون بین تعاونی­ها از طریق ایجاد تعاون بین تولیدکنندگان توانسته است در خیلی از اقتصادها به تکمیل زنجیره­های تولید کمک کند و از این محل به ایجاد اشتغال و خلق ثروت بیشتر منجر گردد. در این راستا اتحادیه­ها و تعاونی­های تامین نیاز نقش محوری و اساسی دارند.

عبداللهی در ادامه سخنرانی خود با اشاره به وضعیت موجود بخش تعاون در کشورمان گفت: در اقتصاد ایران بخش تعاون با دارا بودن بیش از ۵۷۵ اتحادیه تخصصی در سطح کشور و استان­ها، ظرفیت مناسبی جهت تکمیل زنجیره تولید کشور است.

وی ابراز نمود: از طرفی بیش از ۶۸۰۰ تعاونی تأمین نیاز (مصرف کنندگان: ۴۰۵۲، تولیدکنندگان:۱۵۰۳،صنفی:۱۲۵۱ ) در حال بهره برداری وجود دارد که ظرفیت خوبی برای  برندسازی و تولید مبتنی بر استاندارد، مطالعات بازار و همچنین تأمین مواد اولیه می باشد که می­توانند به این زنجیره کمک نمایند.

رئیس اتاق تعاون ایران در پایان افزود: در نگاه مقامات اجرایی و عالیرتبه کشور ما به ویژه مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران (مدظله العالی) که معظم له همواره حامی و مشوق بخش مردمی تعاون بوده و هستند و نیز باور عمیق ایشان به تعاونی ها و بر اساس ظرفیت گفتمان تعاون و توان تعاونگران سال­های سال است که باور دارند “با تعاونی می­شود دنیای بهتری ساخت” و ما امید داریم تا در ساخت این دنیای بهتر بتوانیم نقش مهمی ایفا کنیم.

گفتنی است کنفرانس جهانی تعاون به میزبانی کشور هند با همکاری اتحادیه بین المللی تعاون از ۵ لغایت ۱۰ آذرماه سالجاری و با حضور مقامات ۱۰۸ کشور دنیا در دهلی نو پایتخت هند در حالی برگزاری است و هیئتی از مدیران بخش تعاون کشور به همراه رئیس اتاق تعاون ایران و مدیرگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) حضور دارند.

حمایت حاکمیت و دولت جمهوری اسلامی ایران از تعاونی‌ها

دکتر آقامحمدی در اجلاس جهانی تعاون در دهلی نو با اشاره به اهمیت تعاون و جایگاه رفیع این بخش در جمهوری اسلامی ایران گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به صراحت به اهمیت تعاون در اقتصاد کشور ایران اشاره دارد تا جایی که اصل ۴۴ این قانون به تعاون به عنوان دومین رکن اقتصادی ایران اشاره نموده است و تعاون مورد حمایت ارکان حاکمیت نظام ایران می باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، دکتر آقامحمدی مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) که به همراه هیئت اتاق تعاون ایران به منظور شرکت  و سخنرانی در اجلاس جهانی تعاون به هند عزیمت نموده است، گفت: به دلیل اهمیت تعاون و بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی ایران، سیاست های کلی این اصل با تاکید بر تعاون و مردمی سازی اقتصاد در سال ۱۳۸۴ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران ابلاغ  و در همین راستا قانون مربوط به اجرای این سیاست های نیز در مجلس شورای اسلامی به تصویب و هم اکنون در حال اجرا می باشد.

وی در ادامه با اشاره به بهره گیری مردم ایران از سالیان دور از شیوه تعاونی اظهار داشت: نقش اقتصاد تعاون از سال ۱۹۷۰ تا سال ۲۰۰۵ میلادی یعنی طی ۳۵ سال در تولید ناخالص ملی ایران به میزان ۲ درصد بوده است که با ابلاغ سیاست ها و قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴  قانون اساسی این میزان با افزایش ۴ برابری به ۸ درصد رسیده است.

مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در این اجلاس با اشاره به اجرای طرح ساماندهی محلات کم برخوردار و حمایت از اقشار متوسط و ضعیف جامعه ایرانی در قالب طرح ۲۰۲۰ گفت: در ایران  از شیوه تعاون در جهت رفاه جامعه و کاهش فاصله طبقاتی استفاده می شود به طوری که با استفاده از ظرفیت تعاونی ۲۰۲۰ محله کم برخوردار در ایران شناسایی و مشمولین آنها در قالب تعاونی ساماندهی و در جهت خانه دار کردن و ارتقای کیفی زندگی آنها اقدامات مناسبی در حال انجام است.

دکتر آقامحمدی در ادامه با اشاره به حمایت نظام حاکمیت جمهوری اسلامی ایران از تعاونی ها و اتاق تعاون ایران به عنوان نماینده مردمی بخش تعاون کشور گفت: به منظور حمایت از بخش غیر دولتی تعاون و بر اساس قوانین متعدد و وضع شده در ایران، اتاق تعاون ایران به نمایندگی از تعاونی های کشور در بسیاری از شوراهای عالی تصمیم ساز و تصمیم گیر کشور عضو می باشد که این امر مبین اهمیت و نگاه حمایتی رهبر معظم انقلاب و دولت جمهوری اسلامی یران از تعاونی ها می باشد.

وی در ادامه اظهار داشت: بر  اساس سیاست های کلان جمهوری اسلامی ایران مبنی بر واگذاری تصدیگری ها و چابک نمودن دولت بسیاری از بنگاههای کوچک و بزرگ اقتصادی که در اختیار دولت بوده است، به تعاونیها و بخش خصوصی واگذار می گردد.

بر اساس این گزارش کنفرانس جهانی تعاون به میزبانی کشور هند با همکاری اتحادیه بین المللی تعاون از ۵ لغایت ۱۰ آذرماه سالجاری و با حضور مقامات ۱۰۸ کشور دنیا در دهلی نو پایتخت هند در حالی برگزاری است و هیئتی از مدیران بخش تعاون کشور به همراه رئیس اتاق تعاون ایران و مدیرگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) حضور دارند.

اخبار مرتبط

  • حضور هیئت تجاری اتاق تعاون ایران در سومین مجمع اقتصادی اوراسیا (ارمنستان)

  • آمادگی دولت برای رفع مشکلات تعاونی‌های کشور | رئیس جمهور چه گفت؟

  • پیام تبریک رئیس اتاق تعاون ایران به رئیس جمهور منتخب ایران

  • مرکز مشاوره اتاق تعاون ایران آغاز به کار کرد

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.