بخش دوم مرکز خدمات حوزه علمیه فارس؛ از اولویت مسکن تا بهبود معیشت طلاب

خبرگزاری رسا . ۱۴۰۳/۹/۷،‏ ۱۳:۲۶


مدیر مرکز خدمات حوزه علمیه فارس، خدمات این مرکز در زمینه های مسکن و معیشت طلاب و روحانیون را تشریح کرد.

حجت الاسلام والمسلمین محمد عباس پور مدیر مرکز خدمات حوزه های علمیه فارس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، ضمن اشاره به خدمات این مرکز به طلاب و گفت: در کل استان فارس حدود ۱۲ هزار طلبه که با خانواده یا تبعه آنها حدود ۲۷ هزار نفر می شوند تحت پوشش مرکز قرار دارند.

 وی افزود: تمامی طلاب و روحانیون اعم روحانیون طرح هجرت، مبلغین خود استقرار، ائمه جماعت در شهرها و روستاها، ائمه جمعه، روحانیون حوزه های اهل سنت یا مدارس دینی اهل سنت و هم خواهران و هم برادران طلاب غیر ایرانی در استان فارس و خلاصه هر کدام که به شکلی از رسالات حوزوی انجام می دهند تحت پوشش مرکز خدمات هستند.

مدیر مرکز خدمات حوزه فارس اظهار داشت: با تاکیدات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) دامنه خدمات این مرکز گسترده است و طلبه ای که در واقع درس حوزه خوانده باشد می تواند از خدمات برخوردار باشد چه آنهایی که در قید حیات هستند و چه طلبه ای که فوت کرده باشد اما همسر و فرزند آنها از این خدمات بهره مند هستند.

وی به خدمات معاونت معیشت و امور خانواده این مرکز اشاره کرد و گفت: این معاونت توانمندسازی خانواده طلاب و اجرای اردوهای برای خانواده طلاب را عهده دار است که اردوهای سیاحتی و زیارتی به شهرهای مقدس مشهد، قم و شیراز برنامه ریزی می شود.

حجت الاسلام والمسلمین عباس پور یادآور شد: در مجتمع اقامتی امین ولایت شیراز هر شب ۱۰۸ نفر را اسکان  می دهیم و برای ایامی که از طریق استان خودشان ثبت نام می کنند کل سوئیت در اختیارشان قرار می گیرد که طلاب و خانواده هایشان تشریف بیاورند و از این فضا استفاده می کنند.

 وی افزود: هدف این است در آینده نه چندان دور بتوانیم ظرفیت مجتمع اقامتی را به ۱۰۰ سوئیت برسانیم که امیدواریم با حمایت دفتر مقام معظم رهبری و ریاست محترم مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور نیز این اتفاق مبارک شکل بگیرد و طلابی که برای زیارت و گردشگری به شیراز سفر می کنند مشکل اسکان نداشته باشیم و این امکانات برایشان فراهم شده باشد.

مدیر مرکز خدمات اظهار داشت: فرزندان روحانیون وقتی به اینجا سفر می کنند وقتی که این امکانات و خدمات را دیده اند ابراز علاقه می کنند که ما هم می خواهیم مثل پدرمان طلبه شویم و با این خدمات تمایلشان بیشتر شده است. 

وی افزود: البته فضای مسمومی هم علیه روحانیت وجود آمده که نگذارند کسی وارد این وادی شود ولی وقتی خانواده های آنان می بینند مانند بقیه کارمندان، طلاب نیز از خدمات تامین اجتماعی و سلامت و این امکانات بهره مند هستند موجب دلگرمی آنان می شود.

حجت الاسلام والمسلمین عباس پور ابراز کرد: در بحث توانمندسازی خانواده ها این است که خانواده های طلاب در واقع در رشته های مهارتی به یک حدی برسند که بتوانند تولیداتی داشته باشند و مرکز از آنها حمایت می کند هم به عنوان هزینه های بلاعوض و هم وام پرداخت می شود که ۱۹۰ رشته برای آن ها تعریف شده است.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ این برنامه توانمندی سازی خانواده طلاب گسترش داده می شود چرا که تاکید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است که خانواده ها به سمت تولید روی بیاورند و هم به اقتصاد خانواده کمک میشود و کارآفرینی انجام می شود.

حجت الاسلام والمسلمین عباس پور به خدمات معاونت امور مالی و صندوق قرض الحسنه این مرکز اشاره کرد و گفت:  ما وام های قرض الحسنه بدون سود و کارمزد ارائه می دهیم که امیدواریم با کمک خیرین و مدیران مدارس بتوانیم مبلغ جدید هم به صندوق وارد کنیم و در اختیار طلاب قرار گیرد.

مدیر مرکز خدمات فارس خاطرنشان کرد: برای طلاب نیازمند به جهیزیه از طریق خیرین برایشان جهیزیه فراهم می کنیم که بعضیها به صورت ۵۰ درصد بلاعوض و ۵۰ درصد از طریق خیر باید پول پرداخت شود و تعدادی نیز به صورت کامل بلاعوض این جهیزیه ها تقدیم شده است.

وی یادآور شد: سال قبل ۴۵ نفر داشتیم که خودشان از نظر توانمندی نمی توانستند مبلغ جهیزیه را تامین کنند و در دهک های زیر 3 بودند که آنان را به خیرین معرفی کردیم و توانستیم به صورت بلاعوض جهیزیه برایشان تامین کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین عباس پور اظهار داشت: امسال هم با صحبتی که با خیرین انجام شده حدود ۸۰ نفر طلابی هستند که توانمندی ندارند یا خانواده محروم و فقیر و مستضعفی دارند از طریق مرکز خدمات و مجمع خیرین این قضیه را دنبال میکنیم.

وی افزود: حدود ۱۰۰ نفر هم هستند که نصف هزینه را خیرین میدهند و نصف هم سازمانی که جهیزیه می دهد قبول کرده که پول نگیرد یعنی مثلاً به جای ۸۰ میلیون فقط ۴۰ میلیون خیرین میدهند و مابقی را سازمان یا نهاد می دهد.

مدیر مرکز خدمات فارس تاکید کرد: از خیرین بزرگوار می خواهیم به ندای رهبر انقلاب لبیک بگویند و در حمایت از طلاب و سربازان حضرت ولی عصر(عج) پیش قدم شوند تا ازطلاب فعال و دغدغه مند در عرصه دین حمایت کنند. 

حجت الاسلام والمسلمین عباس پور با اشاره به مسکن طلاب خاطر نشان کرد: امسال مهمترین دغدغه در مرکز خدمات کشور مسکن طلاب است چرا که همه قیمت منزل ها زیاد شده و هم قیمت ودیعه و اجاره بالا رفته است لذا هدف این است که در سال جاری بتوانیم کمک کنیم برای عزیزانی که در مسکن ملی ثبت نام کرده اند.

وی افزود: ۸۰۰ نفر از طلاب در طرح مسکن ملی ثبت نام کرده اند که نزدیک به ۴۰۰ نفر زمین مشخص شده است که طلاب قسط اول ۴۰ میلیون پرداخت کردند و بعد ۵۰ میلیون دادند و قسط بعدی امسال آنها ۱۰۰ میلیون شده است که پرداخت میکنند و ۱۰۰  میلیون دیگر هم با مرکز خدمات است که واریز میکند که ۳۰ میلیون آن بلاعوض است و مابقی که قسطی است و شروع پرداخت آن بعد از ساخت مسکن است.

حجت الاسلام والمسلمین عباس پور در پایان گفت: برای طلاب روستایی که سال گذشته حدود ۵۰ نفر از طلاب در روستا نیاز به مسکن داشتند که ما حمایت کردیم و انجام شد و امسال هم به همین شکل که هر کسی در روستا یا شهر متقاضی مسکن باشد طبق برنامه جامع کل کشور و دستورالعمل نهضت مسکن ملی صورت می گیرد و حمایت می شود.

ارسال نظرات
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه