گزارشی از گردهمایی «دختران آینده ساز در سایه مهر پدرانه»

خبرگزاری رسا . ۱۴۰۳/۹/۸،‏ ۱۴:۲۷


گردهمایی دختران آینده ساز در سایه مهر پدرانه به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام با هدف الگوگیری از سیره پیامبر در مواجهه با حضرت زهرا(س) برگزار شد.

به گزارش‌خبرنگار سرویس‌‌حوزه و روحانیت خبرگزاری‌رسا، به همت کارگروه علمی مطالعات خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه السلام و دیگر مراکز علمی و فرهنگی، گردهمایی نخبگان علمی و فرهنگی با عنوان «دختران آینده ساز در سایه مهر پدرانه» در سالن همایش‌های پژوهشکده حضرت باقرالعلوم علیه السلام شهر قم، پنجشنبه 8 آذر برگزار شد.

این‌ گردهمایی که با هدف تبیین الگوی تعامل پدر و دختری بر اساس سیره پیامبر اعظم(ص) و دخترشان حضرت فاطمه(س) و با استقبال گسترده علما، فضلا و طلاب صورت گرفت.

در این گردهمایی ابتدا حجت‌الاسلام والمسلمین سعید صلح میرزایی عضو مجلس خبرگان رهبری موضوع این گردهمایی را موضوعی کاربردی، مهم و بی نظیر خواند و از دست اندرکاران برگزاری این جلسه تقدیر و تشکر کرد.

وی پیرامون نظر امامین انقلاب در مورد زنان و دختران خاطرنشان کرد: در نظر امامین انقلاب زن و دختران اهمیت قوق العاده ای دارند؛ در جایی رهبر معظم انقلاب می فرمایند لااقل زنان مالک نصف انقلاب هستند.

حجت الاسلام والمسلمین صلح میرزایی معنای مقاومت را در بیان رهبر معظم انقلاب همان صبر قرآنی بیان کرد و در اهمیت مقاومت و صبر گفت: اگر زنان مقاوم و صبور نباشند کار برای مردان بسیار سخت خواهد شد، همسران بی صبر باعث می شوند مردان از اطراف مسلم  بن عقیل پراکنده می شوند اما در مقابل زنانی هم مثل رباب و زنان انقلاب اسلامی وجود دارند که با صبرشان سبب پیروزی و گشایش شدند.

در ادامه حجت‌الاسلام محسن قنبریان، استاد حوزه و دانشگاه با استناد به آیه ۲۱ سوره روم و ۲۱ سوره رعد خانواده را دارای کف و سقف نظام فقهی و حقوقی دانست و بیان داشت: مودت و رحمتی که در سوره روم امده کف و حداقل تشکیل یک خانواده و سقف آن طبق  آیات سوره رعد وصل شدن به اهل بیت(ع) است.

وی حرکت از کف تا به سقف خانواده را دارای مراحل و مراتب عنوان کرد و بسیاری از مشکلات اجتماعی را ناشی از رعایت نکردن ترتیب ولاء در خانواده دانست.

حجت الاسلام قنبریان حضور فعالانه زنان در فعالیت های اجتماعی و جامعه پردازی را وظیفه قرآنی تکلیف شدن بر زنان خواند و گفت: زنان در عرض مردان وظیفه ای اختصاصی در جامعه پردازی دارند و اینطور نیست رابط خانواده با حکومت اسلامی و جامعه فقط مرد باشد و بقیه اعضای خانواده در حاشیه باشند، بلکه طبق آیات و روایات زنان وظیفه ای اختصاصی دارند.

در ادامه گردهمایی حجت‌الاسلام علی فاطمی پور، استاد حوزه و کارشناس امور تربیتی با اشاره به اهمیت تعلیم و تربیت اظهار داشت: رهبرمعظم انقلاب فرمودند: «مهم ترین موضوع تمدنی ما تعلیم و تربیت است» که بر طبق روایات مهم ترین نقش تربیت را پدر ها بر عهده دارند.

وی پیرامون چگونگی تعامل پدر ها با دخترانشان گفت: دختر ها چون بسیار لطیف هستند، باید تعاملی با ظرفت داشته باشیم و نسبت به دختران نباید سختگیرانه برخورد کنیم؛ توقع زیاد، تحمل پایین و شتابزدگی باعث عدم حاصل شدن نتیجه مطلوب خواهد شد و در نتیجه منجر به زدگی فرزند از فضای خانه و خانواده و بعضا فرار از خانه می شود.

این کارشناس امور تربیتی افزود: خانه باید محل آرامش باشد و اگر بچه از خانه زده شد دیگر بستر تربیتی وجود ندارد و بسیار خطرناک است.

در انتهای این گردهمایی دکتر محمدجواد فلاح، دانشیار دانشگاه معارف اسلامی بر لزوم توجه بیشتر و عمیق تر نسبت به تربیت تأکید کرد و گفت: باید توجه کنیم تربیت چه اثری در ابعاد مختلف زندگی دارد، در سوره طور وقتی از بهشتیان سوال می شود چه شد بهشتی شدید، می گویند اهل شفقت با اهل خودمان بودیم؛ شفقت یعنی محبت با ترس از به انحراف کشیده شدن؛ تربیت درست باعث عاقبت بخیری در دنیا و اخرت خواهد شد.

وی رابطه حضرت پیامبر و حضرت زهرا(سلام الله علیهما) را الگوی بسیار غنی برای چگونگی تربیت عنوان کرد و بیان داشت: در سیره حضرت پیامبر امده که فرزندشون رو در حضور خودش و در غیابش توصیف می کردند و این توصیف اثر تربیتی ویژه ای دارد.

دکتر فلاح اظهار محبت و عشق به دختران، احترام گذاشتن، نصیحت و ارشاد و هدیه دادن را از جمله سیره پیامبر در مواجهه با حضرت زهرا عنوان کردند که لازم است همه برای تربیت و رشد فرزندانی اثرگذار از این الگو پیروی کنند.

ارسال نظرات
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.