وزیر آموزش و پرورش گفت: تحقق سند تحول بنیادین، محوریترین برنامه آموزش و پرورش است.
علیرضا کاظمی در آئین اختتامیه دهمین دوره مجمع عالی بسیج دانش آموزی با مشارکت ۳۲۰ دانش آموز نخبه بسیجی در سالن همایشهای دانشگاه صنعتی شریف، با گرامیداشت یاد شهدای بسیجی، دانش آموزان بسیجی را طلایه داران دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی برشمرد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بسیج معجزه امام (ره) برای حفظ همه دستاوردهای انقلاب بود، خاطر نشان کرد: اگر قرار باشد دانش آموزان بسیجی راه بسیج را ادامه دهند قبل از هر چیز باید خودشان را بسازند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه زمانی میتوانیم از میدان مینها عبور کنیم که خودمان خوب ساخته شده باشیم، گفت: وقتی پای جان وسط میآید انسان متوجه میشود که چقدر خودش را ساخته است.
وی با اشاره به موضوع غفلت و راهبرد رهایی از غفلت در آیات قرآن، افزود: هرچقدر پیوند ما با خدا بیشتر باشد استحکام ما در مسیری که طی میکنیم، بیشتر است و این یکی از بهترین راهبردها است.
کاظمی افزود: وقتی حرف از بسیج میزنیم، منظورمان یک تفکر است و نه یک سازمان، چه بسا انسانهایی تفکر بسیجی را داشته باشند، اما الزاماً در یک سازمان شکل نگرفته باشند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: فرهنگ بسیجی یعنی فرهنگ ارتباط با خدا و خدمت بیمنت، یعنی شجاعت، ولایتمداری و اطاعتپذیری و ظلم ستیزی و استکبار ستیزی در دنیای متلاطم امروز، باید تلاش تلاش کنیم این فرهنگ در محیط پیرامونی ما مشخص باشد.
کاظمی تاکید کرد: امروز آنچه کشور ما در حوزههای مختلف با آن مواجه است ناشی از غفلت در نظام تعلیم و تربیت است؛ مشکلات امروز ناشی از غفلت انباشته شده ۴۵ ساله است و امروز آسیبهای احتمالی و مشکلات را میبینیم و تنها راه برون رفت کشور از این مشکلات تمرکز و توجه به تعلیم و تربیت است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: بسیج دانش آموزی صرفاً یک بسیج در کنار بسیج اقشار نیست، بلکه یک زیرساخت برای رشد و شکوفایی فرهنگ بسیجی در همه اقشار است.
به گفته وی، دانش آموزان بسیجی امروز، فردا دانشجوی بسیجیاند، کشاورز بسیجی، استاد بسیجی و معلم بسیجیاند، اگر دنبال توسعه بسیج در اقشار دیگر هستید این بخش را دریابید.
وی با بیان اینکه زیر ساخت توسعه کشور بسیج دانش آموزی است، ادامه داد: در این شرایط نابسامانی که در نظام تعلیم و تربیت داریم و نمیتوانیم آن را انکار کنیم، آنچه میتواند منجی نظام در حوزههای فرهنگی و تربیتی باشد، ایجاد زمینه برای نقشپذیری دانش آموزان با این شعار «هر دانش آموز حداقل یک تشکل و نقش» است.
کاظمی با بیان اینکه مشکل ما در حوزه فرهنگی این است که هر کس برای خودش کار میکند و همافزا کار نمیکنیم، گفت: نیازمند تقسیم کار در تشکلها هستیم.
به گفته وی، آینده فرهنگی علمی و اقتصادی و معنوی کشور در دستان دانش آموزان است، اگر قرار است تمدن ساز و طلایهدار گام دوم انقلاب باشیم باید تلاش کنیم و لحظهای غفلت نکنیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز باید پای کار جبهه مقاومت باشیم، تاکید کرد: پویش ملی بر مدار مقاومت برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان رونمایی میشود.
وی، با اشاره به دغدغههای دانش آموزان در حوزه تأثیر قطعی معدل در کنکور، گفت: این موضوع با کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار میگیرد.
کاظمی گفت: تحقق سند تحول بنیادین محوری ترین برنامه آموزش و پرورش است اما با تفاوت از آنچه در گذشته طی شده است. اساسیترین چالش آموزش و پرورش در دو بخش تحول در برنامه درسی مدرسه و موضوع آسیبهای اجتماعی و فعالیتهای فرهنگی و تربیتی است./مهر