درخواست بیش از 60 نماینده پارلمان بریتانیا برای تحریمِ اسرائیل خبرگزاری بین المللی
شفقنا . ۱۴۰۳/۹/۹، ۲۲:۴۴
شفقنا-بیش از 60 نماینده پارلمان بریتانیا از هفت حزب مختلف، با ارسال نامهای به «دیوید لامی»، وزیر امور خارجه این کشور از وی خواستند تا به دلیل نقض مکرر قوانین بینالمللی، تحریمهایی را علیه اسرائیل اعمال کند.
به گزارش شفقنا به نقل از العربی الجدید، این نامه توسط نمایندگان مستقل «ریچارد بورگون» و «عمران حسین» در ابتدای هفته نوشته و پنجشنبه گذشته پس از جمعآوری امضا منتشر شد.
این نامه از سوی شخصیتهای برجستهای از جمله «دایان ابوت» وزیر کشور دولت در سایه، «جان مک دانل» وزیر دارایی دولت در سایه و «کارلا دنیر» رهبر حزب سبز و تعدادی از نمایندگان حزب کارگر، لیبرال دموکراتها، حزب پلاید کامری و حزب ملی اسکاتلند امضا شد.
اعضای «ائتلاف مستقل» حامی غزه، از جمله «جرمی کوربین»، رهبر سابق حزب کارگر و تعدادی از اعضای مجلس اعیان به خصوص بارونس سعیده وارسی که قبلاً یکی از اعضای حزب محافظه کار بود نیز این نامه را امضا کردند.
این نامه بر اساس نظر مشورتی صادره از سوی دیوان بین المللی دادگستری در ژوئیه گذشته نوشته شد که تداوم حضور اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطین را غیرقانونی توصیف کرده و از اسرائیل خواسته شده تا هر چه سریعتر به اشغالگری خود پایان دهد.
در این نامه آمده است: «دیوان بینالمللی دادگستری تاکید کرده که وظیفه جامعه بینالمللی از جمله بریتانیا است که مشروعیت حضور اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین را به رسمیت نشناسند و از تداوم آن حمایت نکنند، ما دولت بریتانیا را تشویق میکنیم تحریمهایی علیه اسرائیل اعمال کرده و گامهای ملموسی برای اجرای حکم تاریخی دادگاه لاهه در خصوص تداوم حضور غیرقانونی اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین بردارد.»
این نمایندگان در نامه خود افزودند: «پایبندی اعلام شده بریتانیا به حقوق بینالملل مستلزم برداشتن گامهای عملی برای حمایت از این حکم دادگاه به نحوی است که اعتبار این پایبندی را منعکس کند.، ما خواستار توقف روابط تجاری و سرمایهگذاری هستیم که به حمایت از اشغالگری اسرائیل کمک میکند، همچنین تجارت با شهرکهای غیرقانونی صادرات تسلیحات به اسرائیل باید متوقف شود.»
این پیام در آستانه روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین منتشر شد به طوری که بریتانیا شاهد مراسم متعددی است به ویژه دیروز پنجشنبه ساختمانهای دولتی در لندن توسط هزار تظاهراتکننده با هدف اعمال فشار بر دولت برای توقف صادرات سلاح به اسرائیل محاصره شدند.
وزیر امور خارجه بریتانیا اخیراً از توصیف آنچه در غزه رخ میدهد به عنوان جنایت نسلکشی خودداری کرده است در حالی که لندن همچنان به تامین سلاح برای اسرائیل ادامه میدهد همچنین «کِر استارمر»، نخستوزیر بریتانیا نیز در جلسه نمایندگان پارلمان که روز چهارشنبه گذشته برگزار شد، درخواست تعلیق فروش سلاح به اسرائیل را رد کرد.
دادگاه کیفری بینالمللی روز پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد: حکم دستگیری «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائيل و «یوآو گالانت» وزیر جنگ معزول این رژیم را به دلیل جنایات جنگی مرتکب شده در جنگ غزه صادر کرده است.
در این بیانیه آمده است: «حکم جلب نتانیاهو و گالانت به دلیل ارتکاب جنایات جنگی از تاریخ دستکم ۸ اکتبر ۲۰۲۳ الی ۲۰ مه ۲۰۲۴، روزی که دادستان درخواستی را در این خصوص ارائه داد، صادر شده است.»
به گفته دادگاه کیفری، «دلایل منطقی وجود دارد که باور کنیم این دو نفر مرتکب جنایات جنگی شدهاند.»
طبق بیانیه جنایات جنگی منتسب به نتانیاهو و گالانت شامل استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی و جنایت علیه بشریت از قبیل قتل، ظلم و اقدامات غیرانسانی است.
متن این خبر در العربی الجدید