با پرداخت بخشی از بدهی شرکت مپنا به شرکت سپردهگذاری مرکزی بابت سود سهام عدالت این احتمال وجود دارد که باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در روزهای آتی به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود.
میزان سود پرداخت شده به دارندگان سهام عدالت در سامانه سهام عدالت قابل مشاهده است.
هشدار سازمان بورس درباره کلاهبرداری اینترنتی از دارندگان سهام عدالت
در حال حاضر ثبت نام جدیدی برای سهام عدالت صورت نمیگیرد
سود سهام عدالت چقدر است؟
سود سهام عدالت برای این افراد واریز میشود
مرحله سوم واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ به زودی انجام میشود و دارندگان سهام عدالت از هم اکنون باید نسبت به درستی حساب بانکی خود اطمینان حاصل کنند.
به گزارش اقتصادآنلاین، با نزدیک شدن به فصل واریز سود سهام عدالت لازم است که دارندگان سهام عدالت از حالا نسبت به عدم وجود هیچ گونه مشکلی برای دریافت مبلغ سود سهام عدالت خود اطمینان حاصل کنند. در سالهای اخیر شاهد بودهایم که پس از هر مرحله واریز سود سهام عدالت، برخی از دارندگان سهام عدالت خبر دادهاند که هیچ سودی به حساب آنها واریز نشده است.
از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت میتوان به شش مورد «درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی» اشاره کرد.
در صورتی که دارندگان سهام عدالت شماره شبای بانکی خود را به طور صحیح وارد کرده و یکی از مشکلات ششگانه را نداشته باشند سود سهام عدالت بدون مشکل به حساب آنها واریز میشود و نیاز به انجام اقدام دیگری از سود دارندگان سهام عدالت نیست.
زمان دقیق واریز سود سهام عدالت مشخص نیست اما طبق پیشبینیها احتمالا باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ تا پایان ماه آذر واریز خواهد شد.
به گزارش خبرآنلاین، در حالی که زمزمههایی مبنی بر واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ تا پایان آذر ۱۴۰۳ شنیده میشود، سامانه سهام عدالت دوباره در دسترس دارندگان سهام عدالت قرار گرفته است.
دارندگان سهام عدالت میتوانند با ورود به سامانه سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir، ارزش سهام عدالت و گزارش سود پرداختی خود را مشاهده کنند و همچنین اگر اطلاعات بانکی آنها دارای مشکل است آن را اصلاح کنند تا در مرحله آتی واریز سود سهام عدالت مشکلی از بابت دریافت سود نداشته باشند.
۳ میلیون تومان سود سهام عدالت واریز شد
در بخش مربوط به سود پرداختی میتوان مشاهده کرد که یک دارنده سهام عدالت در هر دوره چقدر سود دریافت کرده است.
در جدول زیر سود پرداختی به یک دارنده سبد سهام ۵۳۲ هزار تومانی را میبینید که طی سالهای اخیر بیش از ۳ میلیون تومان سود دریافت کرده است. این مبلغ برای دارندگان سبد سهام عدالت ۱ میلیون تومانی حدود دو برابر است.
کدام افراد امسال سود سهام عدالت دریافت میکنند؟
مرحله سوم واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ به زودی انجام میشود و دارندگان سهام عدالت از هم اکنون باید نسبت به درستی حساب بانکی خود اطمینان حاصل کنند.
به گزارشخبرآنلاین، با نزدیک شدن به فصل واریز سود سهام عدالت لازم است که دارندگان سهام عدالت از حالا نسبت به عدم وجود هیچ گونه مشکلی برای دریافت مبلغ سود سهام عدالت خود اطمینان حاصل کنند. در سالهای اخیر شاهد بودهایم که پس از هر مرحله واریز سود سهام عدالت، برخی از دارندگان سهام عدالت خبر دادهاند که هیچ سودی به حساب آنها واریز نشده است.
اقتصادآنلاین نوشت: از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت میتوان به شش مورد «درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی» اشاره کرد.
در صورتی که دارندگان سهام عدالت شماره شبای بانکی خود را به طور صحیح وارد کرده و یکی از مشکلات ششگانه را نداشته باشند سود سهام عدالت بدون مشکل به حساب آنها واریز میشود و نیاز به انجام اقدام دیگری از سود دارندگان سهام عدالت نیست.
زمان دقیق واریز سود سهام عدالت مشخص نیست اما طبق پیشبینیها احتمالا باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ تا پایان ماه آذر واریز خواهد شد.
زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد
با پرداخت بخشی از بدهی شرکت مپنا به شرکت سپردهگذاری مرکزی بابت سود سهام عدالت این احتمال وجود دارد که باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در روزهای آتی به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود.
به گزارش خبرآنلاین، سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ هنوز به طور کامل تعیین تکلیف نشده است. بخشی از آن در سال ۱۴۰۲ طی دو مرحله در ماههای آذر و اسفند واریز شد و واریز حدود یک سوم آن به سال ۱۴۰۳ موکول شد که با گذشت ۸ ماه از سال هنوز مرحله سوم واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۱ انجام نشده است.
اقتصادآنلاین نوشت: شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه که عهدهدار وصول سود سهام عدالت از شرکتها و واریز آن برای دارندگان سهام عدالت است در تابستان امسال اعلام کرد که ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان سود از شرکتهای مختلف وصول شده و واریز مرحله سوم سود سهام عدالت معطل وصول ۵۰۰ هزار میلیارد سود از شرکت مپنا مانده است. سه ماه پس از طرح این موضوع، به تازگی مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده که ۲۰ درصد از بدهی مپنا بابت سود سهام عدالت با پیگیری سازمان بورس واریز شده و مبلغ ۸۰ درصد باقیمانده تعهد ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است که سازمان بورس پیگیر وصول آن از شرکت مپنا خواهد بود.
در همین حال احمدرضا فراست، معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا در یک نشست خبری اعلام کرده که این شرکت قصد دارد بدهی خود بابت سود سهام عدالت را تا پایان سال ۱۴۰۳ واریز کند.
اکنون با توجه به اینکه شرکت مپنا هیچ وعدهای بابت واریز فوری و زودهنگام بدهی خود نداده و مکاتبات شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با مپنا هم بدون نتیجه مانده، این سوال مطرح میشود که آیا سازمان بورس برای واریز سود سهام عدالت تا زمان وصول کامل طلب خود از مپنا منتظر بماند یا بدون توجه به باقیمانده طلب خود از مپنا، ۲۴.۶ هزار میلیارد تومان سود وصول شده را میان دارندگان سود سهام عدالت تقسیم خواهد کرد؟
پیشتر در اسفند ۱۴۰۲ شرکت سپردهگذاری مرکزی در حالی از واریز سود سهام عدالت خبر داد که اعلام کرد ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حسابهای شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردهاند. بنابراین اکنون در شرایط مشابه این انتظار وجود دارد که سازمان بورس اقدام به واریز سود سهام عدالت سال مالی منتهی به ۱۴۰۱ کند و مابقی سودی که از شرکت مپنا وصول میکند را در مراحل بعد به حساب دارندگان سهام عدالت واریز نماید. این در حالی است که انتظار میرود در ماه آذر واریز سود سهام عدالت سال مالی ۱۴۰۲ هم آغاز شود.
در سالهای قبل سود سهام عدالت طی دو مرحله در آذر و اسفند واریز شده و اگر قرار باشد امسال نیز رویه سالهای گذشته تکرار شود، باید در ماه آذر واریز مرحله نخست سود سهام عدالت ۱۴۰۲ انجام شود. در صورتی که سازمان بورس بخواهد سود سهام عدالت سال مالی ۱۴۰۲ را در ماه آذر واریز کند این احتمال وجود دارد که باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ در روزهای پایانی آبان و یا در نیمه نخست آذر واریز شود. باید دید سازمان بورس در نهایت چه تصمیمی برای واریز سود سهام سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ عدالت خواهد گرفت.
نوزادان متولد 1400 صاحب سهام عدالت شدند
نوزدانی که سال 1401 به بعد متولد شدهاند، سهام دولتی 1 میلیون تومانی دریافت خواهند کرد. والدین کودکان متولد این تاریخ و بعد از آن به منظور دریافت سهام دولتی باید به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه کنند.
نوزدانی که سال 1401 به بعد متولد شدهاند، سهام دولتی 1 میلیون تومانی دریافت خواهند کرد. والدین کودکان متولد این تاریخ و بعد از آن به منظور دریافت سهام دولتی باید به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مراجعه کنند.
وزیر اقتصاد وعده اعطای سهام دولتی 1 میلیون تومانی را به نوزادان متولد شده بعد از سال 1401 داده است. به این منظور والدین نوزدان واجد شرایط باید به درگاه my.gov.ir مراجعه کنند. والدین بعد از ورود به این بخش، کدی دریافت خواهند کرد که باید آن را در سایت وارد کنند و به بخش داشبورد بروند. بعد از مراجعه به داشبورد، لازم است والدین به قسمت طرح تشویق فرزندآوری بروند و اطلاعات کودک خود را مشاهده کنند.
براساس گزارشها، اطلاعات تمامی نوزادان متولد 1401 به بعد در این سامانه موجود است. والدین با نوشتن نام فرزند و درج تاریخ تولدش، امکان ورود به مرحله بعد را خواهند داشت. والدین کودک باید در مرحله بعد نام بانک عامل و سه مورد از صندوقهای سهام را انتخاب کنند.
دریافت وام برای پرداخت سود سهام عدالت!
آن طور که معاون اقتصادی مپنا گفته با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت با همکاری یکی از بانکها از محل دریافت تسهیلات به حساب سپرده گذاری واریز شده و بقیه آن تا پایان سال تسویه میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تاخیر در واریز سود سهام عدالت نه تنها وارد چندمین ماه خود که هیچ، بلکه رفته رفته وارد "یکسالی" خود شده؛ سودی که برای نخستین بار در تاریخ سهام عدالت سهمرحلهای شده است.
در حالی سهامداران عدالت، سود سهام مجامع سال 1401 خود را به طور کامل دریافت نکردهاند که بخش قابلتوجهی از مجامع سال 1402 شرکتهای نیز برگزار شده است، و رفته رفته باید سهامداران سود این مجامع را دریافت کنند.
واریز سود مرحله نخست و دوم سود تقسیمی مجامع سال 1401 شرکتهای سرمایهپذیر، بهترتیب در ابتدای زمستان و انتهای سال گذشته انجام شد و از آن زمان تا کنون بیش از 9 ماه است که سهامداران عدالت منتظر دریافت سود مرحله سوم خود هستند؛ که فعلا خبری از آن نیست.
جالب این که مجید عشقی رئیس قبلی سازمان بورس و احسان خاندوزی وزیر پیشین اقتصاد قول پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت تا پایان خردادماه امسال را داده بودند!
بخشی از دلایل این تاخیر در پرداخت سود سهام عدالت به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس مربوط میشود که بالاخره بدهی آن به سهامداران عدالت تسویه شد و بخشی دیگر هم به شرکت مپنا؛ تا کنون برای پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت به سهامداران و تسویه این سود، 24.5 هزار میلیارد تومان پول واریز شده است، و حالا تنها این شرکت مپنا است که برای عملکرد سال 1401 حدود 500 میلیارد تومان بدهی دارد که البته پس از چند ماه تاخیر سرانجام هفته گذشته 100 میلیارد از 500 میلیارد تومان بدهی به سهام عدالت توسط این شرکت پرداخت شد.
گویا شرکت سپردهگذاری مرکزی تا کنون پنج بار با شرکت «مپنا» مکاتباتی داشته است تا این بدهی را پرداخت کند. آن طور هم که مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفته برای آن دسته از شرکتهایی که سود سهام عدالت را پرداخت نکرده باشند، گزارش تخلف تهیه و ابلاغ شده است. گزارشی که فعلا مپنا را مجاب به پرداخت و تسویه این بدهی نکرده است!
آن طور که احمدرضا فراست معاون اقتصادی مپنا میگوید با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل این شرکت تامین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت در حال انجام است، در این راستا پرداخت بدهی 500 میلیارد ریالی سود سهام عدالت "با همکاری یکی از بانکها" به مبلغ یک هزار میلیارد ریال "از محل دریافت تسهیلات" به حساب سپرده گذاری واریز شد و بقیه آن تا پایان سال تسویه میشود که مبلغ آن 4 هزار میلیارد ریال است.
نکته جالب و البته قابل تامل در این زمینه این است که سود تقسیمی مجامع شرکتها، نتیجه عملکرد سال مالی شرکت و اعضای هیات مدیره است و با تصمیمی که در مجمع گرفته میشود بخشی از این سود میان سهامداران توزیع میشود.
به عبارت دیگر به میزان سودی که سالیانه یک بار به ازای هر سهم به سهامداران آن تعلق پیدا میکند، سود تقسیمی هر سهم یا DPS میگویند. در حقیقت، سود تقسیمی هر سهم مقداری از سود تحقق یافته یا EPS است که بین سهامداران تقسیم میشود.
حال این پرسش مطرح است میزان سود اعلامی و تقسیمی شرکت مپنا که توسط هیئت مدیره این شرکت در مجمع عمومی سالیانه آن مشخص شده است مگر نه این که ناشی از سودسازی این شرکت در سال مالی گذشته است، بنابراین "چرا شرکت مپنا برای پرداخت سود سهام عدالت دست به دامان بانکها برای دریافت تسهیلات و پرداخت سود تقسیمی مجمع سالانه خود است؟!"
جاماندگان سهام عدالت از اولویتهای مجلس در بررسی بودجه 1404
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مسئله جاماندگان سهام عدالت یکی از مواردی است که مجلس در راستای استیفای حقوق اقشار کمدرآمد در دستور کار خود قرار خواهد داد و ما در قالب پیشنهاد قطعا این مسئله را در زمان بررسی لایحه بودجه در صحن مطرح خواهیم کرد.
غلامحسین زارعی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به تصویب کلیات لایحه بودجه در مجلس گفت: از ویژگیهای مثبت لایحه بودجه سال 1404، میتوان به تقدیم به موقع آن از سوی دولت، افزایش چشمگیر شفافیت، ادغام مسائل بودجهای و فرابودجهای، افزایش سهم اعتبارات تملک دارایی اشاره کرد.
وی افزود: در عین حال درباره مهمترین نقاط منفی این لایحه هم میتوان به غیرقابل وصول بودن اعداد و ارقام مربوط به منابع دیده شده در این لایحه اشاره کرد؛ مسئلهای که به نظر میرسد از همین الان زمزمههای وجود کسری بودجه بالا در سال آینده به صدا در آورده باشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به دیگر ایرادات موجود در بودجه سال آینده عنوان کرد: علاوه بر این لایحه تقدیمی از سوی دولت در بحث منابع حاصل از حقوق گمرکی و نرخ بهره بین بانکی که رابطه مستقیمی با فروش اوراق دارد، دارای ابهاماتی قابل توجهی است که باید در زمان بررسی در صحن مجلس مورد توجه نمایندگان قرار گیرد.
زارعی درباره عدم اشاره توجه دولت به جاماندگان سهام عدالت در بودجه 1404 گفت: مسئله جاماندگان سهام عدالت یکی از اولویتهایی است که مجلس در راستای استیفای حقوق اقشار کمدرآمد در دستور کار خود قرار خواهد داد و ما در قالب پیشنهاد قطعا این مسئله را در زمان بررسی لایحه بودجه در صحن مطرح خواهیم کرد.
نحوه دریافت سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۴
واریز سود سهام عدالت لغو شد؟
عضو شورای عالی بورس در خصوص واریز مرحله سوم سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، بهمن عبداللهی عضو شورای عالی بورس در پاسخ به سوالی در خصوص زمان تقسیم سود عدالت گفت: بحث اصلی درباره تقسیم سود سهام عدالت آن است که این سود به حساب متقاضیان واریز نشود چراکه با توجه به کم بودن مبلغ چندان فایدهای برای مردم ندارد.
وی ادامه داد: ارزش سهام عدالت سال آینده از ۸۵ همت به ۱۳۰ همت میرسد در حالیکه این میزان را میتوان جهت سرمایهگذاری و خرید سهام دولت هزینه کرد تا با تقویت پرتفوی، سهامداران از منافع آن استفاده کنند؛ در حالیکه اصل تقسیم سود کار عاقلانهای نیست.
او بیان کرد: ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهام تاکنون وصول شده است و تقسیم سود سهام عدالت منتظر ۵۰۰ میلیارد تومان مپنا نیست چراکه این رقم مبلغ چندانی نیست که بخواهیم معطل آن شویم.
عبدالهی گفت: منتظر تصمیم شورای عالی بورس در خصوص تقسیم سود سهام عدالت هستیم و در اولین جلسه شورای عالی بورس این موضوع بررسی میشود.
انتقال الکترونیک سهام عدالت متوفیان به وراث در مراحل پایانی
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) گفت: انتقال سهام متوفیان به وراث در آیندهای نزدیک، به صورت الکترونیک از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان انجام میشود.
به گزارش ایرنا از شرکت سپردهگذاری مرکزی، «محمد باغستانی» با بیان اینکه سیاست های توسعهای و با هدف تسهیلگری خدمات برای عموم مردم و سهامداران، به زودی وراث می توانند سهام متوفیان خود را از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان به صورت الکترونیک منتقل کنند، افزود: برای انجام این انتقال، یکی از وراث باید سجامی باشد.
سجام مخفف عبارت «سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان» است و وظیفه آن در یکپارچه سازی اطلاعات مشتریان و کدهای بورسی خلاصه میشود.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اظهار داشت: با الکترونیک شدن انتقال سهام متوفیان به وراث، علاوه بر کاهش در هزینه و صرفه جویی در زمان، شاهد تسریع در ارائه یک خدمت دیگر به مردم که در سالیان گذشته به دغدغه مهمی برای آنان تبدیل شده بود، خواهیم بود.
باغستانی با بیان اینکه فرایند الکترونیک شدن انتقال سهام متوفیان به وراث در مراحل پایانی خود قرار دارد و بهزودی عملیاتی می شود، تاکید کرد: الکترونیک شدن خدمات سپردهگذاری مرکزی برای ذینفعان بازار سرمایه و عموم مردم به عنوان یک اولویت مهم، در صدر فعالیت های این شرکت قرار دارد.
فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث
مدیرعامل سمات درباره فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث آنان، گفت: بر اساس جدیدترین آمارها، بیش از یک میلیون نفر از وراث از طریق شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب در سامانه میراث ثبت نام کردهاند.
باغستانی با بیان اینکه سامانه میراث برای وراث متوفیان سهام عدالتی که بعد از ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ فوت کردهاند بازگشایی نشده است، افزود: سازمان امور مالیاتی هنوز بستر مناسب غیرحضوری برای پرداخت مالیات این گروه از سهامداران را فراهم نکرده است که به محض حصول نتیجه نهایی، اطلاع رسانی مقتضی در این زمینه انجام خواهد شد.
آمار متوفیان سهام عدالت
براساس آخرین اطلاعات شرکت سپرده گذاری مرکزی، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند، یکی از وراث متوفیان سهام عدالت می تواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکت های کارگزاری و یا بانک های منتخب (بانک ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت) فرایند انتقال سهام را انجام دهد.
واریز سود سهام عدالت در ماه آبان قطعی است؟
دارندگان سهام عدالت هر سال در نیمه دوم سال انتظار دریافت سود سهام عدالت را میکشند. گرچه در طی سنوات گذشته شایعه واریز سود سهام عدالت از بهار و تابستان شنیده میشود اما سهامداران دریافتهاند که انتظار کشیدن برای سود در نیمه نخست سال تا حدودی بیهوده است؛ مرحله اول واریز سود معمولاً در ماه آذر انجام میشود و مرحله دوم در آخرین روزهای سال.
اما چه اتفاقی افتاده که احتمال واریز سود سهام عدالت در ماه آبان افزایش یافته است؟ ماجرا از این قرار است که دارندگان سهام عدالت هنوز سود سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ را به طور کامل دریافت نکردهاند. بخشی از این سود سال گذشته طی دو مرحله در آذر و اسفند واریز شد و مابقی آن قرار شد تا خرداد ۱۴۰۳ واریز شود که برخلاف وعدهها، نه تنها در خرداد، بلکه همچنان این اتفاق رخ نداده است.
دلیل بدقولیها در خصوص واریز سود سهام عدالت، عدم همکاری برخی از شرکتها عنوان شده است. در ابتدا اعلام شد ۵ شرکت هنوز سود سهام عدالت را واریز نکردهاند که به مرور تعداد شرکتهای متخلف کاهش یافت و در حال حاضر ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده و تنها شرکت مپنا سود سهام عدالت را واریز نکرده و باعث تأخیر در واریز سود شده است.
واقعیت این است که نمیتوان تاریخ دقیقی برای واریز باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ مشخص کرد اما با توجه به اینکه سود سال ۱۴۰۲ در ماههای آذر و اسفند واریز میشود، احتمالاً پیش از آن در خصوص سود ۱۴۰۱ با سهامداران تعیین تکلیف شود. بنابراین چنانچه دولت بخواهد در سال جاری رویه مشابه سنوات گذشته را در پیش بگیرد، شاهد سه مرحله واریز سود سهام عدالت تا پایان سال خواهیم بود؛ یک مرحله باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ و دو مرحله نیز سود سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲.
احتمال دیگر این است که دولت تصمیم بگیرد سود باقیمانده سال ۱۴۰۱ را همراه با مرحله اول یا مرحله دوم واریز سود سال ۱۴۰۲ به حساب دارندگان سهام عدالت واریز کند که در این صورت پرونده سود سهام عدالت سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ طی دو مرحله بسته خواهد شد.
دارندگان سهام عدالت سورپرایز میشوند؟
آخرین مرحله واریز سود سهام عدالت به اسفند ۱۴۰۲ برمیگردد که طی آن مرحله دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند و این ارقام ۳۰ درصد کمتر از مبالغی بود که در آذر ۱۴۰۲ به حساب سهامداران واریز شد. با توجه به اینکه سود سهام عدالت هر سال به نسبت سال قبل افزایش مییابد، در صورتی که سورپرایز ویژهای در انتظار نباشد احتمال میرود در سال جاری بین یک تا دو میلیون تومان سود و یا بیشتر به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود.
البته نباید فراموش کرد که در اسفند ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز به طور کامل به حساب وراث آنها واریز نشد و برخی از وراث به هر دلیلی موفق به دریافت سود نشدند. از این رو انتظار میرود که در سال جاری همراه با یکی از مراحل واریز سود سهام عدالت، باقیمانده سود سهام عدالت متوفیان نیز به حساب وراث آنها واریز شود که این منجر به افزایش میزان سود دریافتی برخی از دارندگان سهام عدالت خواهد شد.