آغاز مقتدرانه حفاری میدان های نفت و گاز دریای خزر با اقتدار وزارت نفت دولت چهاردهم

بولتن نیوز . ۱۴۰۳/۹/۱۱،‏ ۱۰:۲۸


باید به اقدام جسورانه مجموعه وزارت نفت در دولت چهاردهم برای آغاز عملیات در دریای خزر آفرین گفت هر چند باید وزرای نفت قبل پاسخ دهند چرا دستور عقب نشینی از میادین را دادند!

گروه انرژی، باید به اقدام جسورانه مجموعه وزارت نفت در دولت چهاردهم برای آغاز عملیات در دریای خزر آفرین گفت، هرچند با وجود اقتدار نظامی ایران معلوم نیست چرا در سالهای قبل وزیر نفت آن زمان دستور توقف عملیات و دورشدن سکوی حفاری از میداین نفت و گاز ایران را داده بود که امروز مجبور باشیم از ترکمنسان گاز وارد کنیم.

به گزارش بولتن نیوز، با وجود داشتن دو شرکت تخصصی حفاری شمال و نفت خزر متاسفانه شاهد آن بوده ایم که سهم ایران در میادین نفت و گاز دریای خزر به تاراج برود.

در سالهای قبل به کمک اقتدار نیروی نظامی، ایران قصد آغاز حفاری در دریای خزر را داشته و با ناوکشی مقدمات آغاز کار فراهم آمده بود که به ناگهان به دستور وزیر وقت نفت انجام عملیات متوقف و سکو از محل حفاری دور شد!

این عقب نشینی در حالی است که میدان چالوس و رودسر با ذخایر عظیم خود می توانند فصل جدیدی در اقتدار کشور و نظام جمهوری اسلامی را فراهم آورند.

چشم پوشی از ذخایر عظیم نفت و گاز ایران در دریای خزر متاسفانه در حالی است که همگان از ناترازی گاز شکایت دارند  و این ناترازی دامن گیر  صنایع و نیروگاه ها و زندگی عادی مردم شده است و همچنان  جهت حفظ و پایداری شبکه گاز سراسری مجبور به واردات گاز از ترکمنستان هستیم.

کسی نمیگوید که در همه این سالها در دریای خزر چه کردده ایم؟ چه کسی مسئول سکوت و عدم تولید از میادین نفت و گاز دریای شمال ایران است.

اگر که تحریم ها را بهانه می کنند که بگویند میادین ما در دریای خزر در آبهای عمیق واقع شده است، اینگونه نیست. چراکه عمق میدان رودسر در حد عمق خلیج فارس است.

باید به اقدام جسورانه مجموعه وزارت نفت برای آغاز عملیات در دریای خزر آفرین گفت.

ضرورت توسعه ذخایر هیدروکربوری آب‌های خزر

با توجه به کاستی ها و تعلل هایی که در دولت های قبل در برداشت نفت و گاز از میادین دریای خزر صورت گرفته است، در دولت چهاردهم اخباری به گوش می رسد که قرار است اقدامات موثری در جهت جلوگیری از خسارت های بیشتر به کشور به دلیل کوتاهی در حفاری های اکتشافی و برداشت از ذخایر نفت و گاز ایران در این منطقه صورت گیرد.

در این رابطه معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت 7 آذر 1403 در خبری، گفت: استفاده از سکوی امیرکبیر در آب‌های عمیق دریای خزر می‌تواند به‌عنوان نماد اقتدار و افتخار کشور ما مطرح شود.

به گزارش شرکت نفت خزر، سید علی‌محمد موسوی، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت در بازدید از روند فعالیت‌های شرکت نفت خزر و سکوی ایران - امیرکبیر با تأکید بر اینکه استفاده از سکوی امیرکبیر در آب‌های عمیق دریای خزر می تواند به عنوان نماد اقتدار و افتخار کشور مطرح شود،گفت: ضرورت دارد ذخایر عظیم هیدروکربوری دریای خزر با استفاده از ظرفیت‌های ایجادشده، همچنین مشارکت و همکاری‌های بین‌المللی توسعه یابد.

وی افزود: امیدواریم با کمک همه ارگان‌های حاکمیتی و دولت شاهد بهره‌برداری از منابع نفت و گاز دریای خزر باشیم.

علیرضا جهانگیری، دستیار وزیر در امور دریای خزر وزارت امور خارجه هم در این بازدید با تقدیر از  تلاش شبانه‌روزی کارکنان شرکت نفت خزر و سکوی امیر کبیر اظهار کرد: با استفاده از کارشناسان مجرب در ساختار و حوزه نفتی رودسر کارهای اکتشافی و حفاری به‌زودی انجام می‌شود.

آغاز برنامه‌ریزی برای نوسازی ناوگان دریایی نفت خزر

مدیرعامل شرکت نفت خزر هم پیش از این و در 22 آبان 1403 از آغاز برنامه‌ریزی اجرایی برای بازسازی و نوسازی ناوگان دریایی این شرکت خبر داده است.

محمدحسین دانشفر در بازدید از منطقه عملیاتی خزر، سکوی نیمه‌شناور ایران امیرکبیر و شناورهای چندمنظوره این شرکت در نشست با مسئولان واحدهای مختلف شرکت نفت خزر، ضمن بررسی اقدام‌های انجام‌شده، اهداف و برنامه‌های آتی این شرکت را تشریح کرد.

وی با اشاره به تجربه و دانش حفاری به‌دست‌آمده از سوی متخصصان کشور در آب‌های عمیق گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشی موجود و ایجاد زمینه عملیاتی پویا و پایدار، می‌توان اهداف کلان صنعت نفت کشور در حوزه خزر را محقق کرد.

مدیرعامل شرکت نفت خزر همچنین طی بازدید از مراحل آماده‌سازی دکل دریایی شرکت حفاری شمال برای استقرار در موقعیت یکی از بلوک‌های واقع در بخش ساحلی کم‌عمق دریای خزر، ضمن پیگیری اقدام‌های پیش‌نیازی در حال انجام، ابراز امیدواری کرد که دکل مورد نظر در کوتاه‌ترین زمان ممکن، عملیات حفاری روی این ساختار را آغاز کند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.