مالیات درآمدهای بالاتر از ۲۴ میلیون تومان در سال 1404 چقدر می شود؟
تجارت نیوز . ۱۴۰۳/۹/۱۲، ۱۴:۱۸
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر امروز دوشنبه و در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با تصویب اجزاء ۲ الی۴ بند ز تبصره ۱ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:
«ز- در سال ۱۴۰۴، مجموع پرداختی به کارکنان دولتی و غیردولتی تحت هر عنوان از قبیل حقوق و مزایا، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل، حقالزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش و کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمر که بهصورت نقدی و غیرنقدی، از یک یا چند ، در بخش دولتی و یا غیردولتی، چه از کارفرمای اصلی و یا غیراصلی (موضوع تبصره (۱) ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم) باشد پس از کسر معافیتهای مصرح در قوانین، به شرح زیر مشمول مالیاتبردرآمد حقوق است:
«۲- نرخ مالیات بر مجموع درآمد حقوق اشخاص حقیقی به شرح زیر میباشد:
۱-۲- نسبت به مازاد مبلغ دو میلیارد و هشتصد و هشتاد میلیون (۲.۸۸۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا سه میلیارد و ششصد میلیون (۳.۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، ده درصد (۱۰%)
۲-۲- نسبت به مازاد سه میلیارد و ششصد میلیون (۳.۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا چهار میلیارد و پانصد و شصت میلیون (۴.۵۶۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، پانزده درصد (۱۵%)
۳-۲- نسبت به مازاد چهار میلیارد و پانصد و شصت میلیون (۴.۵۶۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا شش میلیارد (۶.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، بیست درصد (۲۰%)
۴-۲- نسبت به مازاد شش میلیارد (۶.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا هشت میلیارد ریال (۸.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) بیست و پنج درصد (۲۵%)
۵-۲- نسبت به مازاد هشت میلیارد ریال (۸.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰)، به بالا، سیدرصد (۳۰%)
تمامی افرادی که در بخشهای دولتی و غیردولتی تحت هر عنوان از جمله ساعتی، روزمزد، قراردادی، حقالتدریس، حقالتحقیق، حقالزحمه، حق نظارت، حقالتألیف، حق فنی و پاداش شورای حل اختلاف دریافتی دارند، نیز مشمول مالیات حقوق هستند. اعضای هیأتعلمی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و آموزشی، پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی و قضات دادگستری از شمول این حکم مستثنی و مشمول ماده (۸۵) قانون مالیاتهای مستقیم هستند. ضمناً مالیات قراردادهای پژوهشی مشمول حکم تبصره (۲) ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم الحاقی ۲۷/ ۴/ ۱۳۹۶ است.
همچنین مزایای حق السعی و اضافه کار، رفاهی و انگیزشی، بهره وری، فوق العاده حقالتدریس، حقالتحقیق، حق پژوهش و حق کشیک (پس از اعمال سقف معافیت به تناسب اقلام مذکور و اقلام صدر این بند) مشمول مالیات به نرخ ده درصد(۱۰%) میشود.
۳- برای تعیین مالیات بر مجموع درآمد یادشده، پرداختکنندگان قبل از هر پرداخت یا تخصیص آن مکلفند فهرستی متضمن نام و نشانی دریافتکنندگان و میزان پرداخت یا تخصیص را برای محاسبه و تعیین مالیات متعلق به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند. از تاریخ اعلام میزان مالیات مربوط به هر کارفرما در سامانه حداکثر تا پایان ماه بعد، پرداختکننده باید نسبت به کسر و پرداخت مالیات اعلامی اقدام نماید. رعایت ترتیبات مذکور، جایگزین تکالیف مقرر در ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم میشود. در صورت عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر، سازمان امور مالیاتی از طریق عملیات اجرای وصول مالیات نسبت به وصول آن اقدام مینماید.
۴- درآمد حاصل از عناوین برشمرده شده فوق و سایر عناوین که از مصادیق درآمد مواد (۸۲) و (۸۳) قانون مالیاتهای مستقیم نباشند، کماکان و همانند سالهای گذشته، مشمول مالیات بر درآمد حقوق است.»
حقوق ۲۴ میلیون تومان در ماه کاملا از مالیات معاف شد/ ۱۰ درصد مالیات برای حقوق بالاتر از ۲۴ میلیون تومان
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در جریان ارائه پیشنهادات در بند «ز» مربوط به مالیات بر حقوق گفت: تا ۲۴ میلیون در ماه کاملا معاف از مالیات هستند. بعد از ۲۴ میلیون تومان هر چقدر بالا برود تا ۱۰ درصد شامل مالیات خواهد شد
مالیات بر درآمد حقوق تعیین تکلیف شد
بند «ز» تبصره یک بودجه ۱۴۰۴ که به دلیل تغییر لایحه دولت نیاز به دوسوم آرای نمایندگان داشت، به تصویب رسید.
ز- در سال 1۴0۴، مجموع پرداختی به کارکنان دولتی و غیردولتی تحت هر عنوان از قبیل حقوق و مزایا، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل، حقالزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش و کارانه اعم از مستمر یا غی رمستمر که بهصورت نقدی و غیرنقدی، از یک یا چند ، در بخش دولتی و یا غیردولتی، چه از کارفرمای اصلی و یا غیراصلی ) موضوع تبصره (1) ماده (۸۶) مالیاتهای مستقیم( باشد پس از کسر معافیتهای مصرح در قوانین ، به شرح زیر مشمول مالیاتبردرآمد حقوق است:
1- سقف معافیت مالیاتی ساالنه موضوع ماده (۸۴)قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1۳۶۶ با اصالحات و الحاقات بعدی در سال 1۴0۴ مبلغ دو میلیارد و هشتصد و هشتاد میلیون (2.880.000.000) ریال تعیین میشود.
2- نرخ مالیات بر مجموع درآمد حقوق اشخاص حقیقی به شرح زیر میباشد: 1-2- نسبت به مازاد مبلغ دو میلیارد و هشتصد و هشتاد میلیون (2.880.000.000) ریال تا سه میلیارد و ششصد میلیون (3.600.000.000) ریال، ده درصد (10%) 2-2- نسبت به مازاد سه میلیارد و ششصد میلیون (۳.۶00.000.000) تا چهار میلیارد و پانصد و شصت میلیون (۴.۵۶0.000.000) ریال، پانزده درصد (15%)۳-2- نسبت به مازاد چهار میلیارد و پانصد و شصت میلیون (4.560.000.000) ریال تا شش میلیارد (%20)درصد بیست، ریال (6.000.000.000) ۴-۲- نسبت به مازاد شش میلیارد (6.000.000.000) ریال تا هشت میلیارد ریال (8.000.000.000)بیست و پنج درصد (۲۵%)۵-۲- نسبت به مازاد هشت میلیارد ریال (8.000.000.000)، به باال، سیدرصد (۳۰%) تمامی افرادی که در بخشهای دولتی و غیردولتی تحت هر عنوان از جمله ساعتی، روزمزد، قراردادی، حقالتدریس، حقالتحقیق، حقالزحمه، حق نظارت، حقالتألیف، حق فنی و پاداش شورای حل اختالف دریافتی دارند، نیز مشمول مالیات حقوق هستند. اعضای ه یأتعلمی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و آموزشی، پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص بالینی تمام وقت جغرافیایی و قضات دادگستری از شمول این حکم مستثنی و مشمول ماده (۸۵) قانون مالیاتهای مستقیم هستند. ضمناً مالیات قراردادهای پژوهشی مشمول حکم تبصره (2) ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم الحاقی 1۳۹۶/۴/27 است.
همچنین مزایای حق السعی و اضافه کار ، رفاهی و انگیزشی، بهره وری، فوق العاده حقالتدریس، حقالتحقیق، حق پژوهش و حق کشیک (پس از اعمال سقف معافیت به تناسب اقالم مذکور و اقالم صدر این بند) مشمول مالیات به نرخ ده درصد(10%)میشود.
۳- برای تعیین مالیات بر مجموع درآمد یادشده، پرداخت کنندگان قبل از هر پرداخت یا تخصیص آن مکلفند فهرستی متضمن نام و نشانی دریافتکنندگان و میزان پرداخت یا تخصیص را برای محاسبه و تعیین مالیات متعلق به سامانه سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند.
از تاریخ اعلام میزان مالیات مربوط به هر کارفرما در سامانه حداکثر تا پایان ماه بعد، پرداخت کننده باید نسبت به کسر و پرداخت مالیات اعالمی اقدام نماید. رعایت ترتیبات مذکور، جایگزین تکالیف مقرر در ماده (۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم میشود. در صورت عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر، سازمان امور مالیاتی از طریق عملیات اجرای وصول مالیات نسبت به وصول آن اقدام مینماید.
۴- درآمد حاصل از عناوین برشمرده شده فوق و سایر عناوین که از مصادیق درآمد مواد )۸2( و )۸۳( قانون مالیات های مستقیم نباشند، کماکان و همانند سالهای گذشته، مشمول مالیات بر درآمد حقوق است.
این بند شامل تعیین تکلیف مالیات مجموع پرداختی به کارکنان دولتی و غیردولتی تحت عناوینی چون حقوق و مزایا، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل، حقالزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش و کارانه پس از کسر معافیتهای مصرح در قانون مشمول مالیات بر درآمد حقوق خواهد شد.
آن طور که قالیباف رئیس مجلس در صحن علنی توضیح داد تا ۲۴ میلیون حقوق معافیت مالیاتی دارد و حقوق بیش از آن از ۱۰ درصد تا ۳۰ درصد به صورت پلکانی مشمول مالیات خواهد شد.
اخبار مشابه
بازگشت پسر نکونام به استقلال قطعی شد
گسترش نیوز . ۳ روز پیش
هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی
افکار نیوز . ۴ روز پیش