پوشش بیمه خدمات دندانپزشکی کافی نیست

مشرق نیوز . ۱۴۰۳/۹/۱۳،‏ ۵:۰۰


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گفت: پوشش خدمات دندانپزشکی همچنان به صورت محدود ارائه می‌شود و دولت در این حوزه برنامه‌ریزی جامع و مدونی انجام نداده است.

به گزارش مشرق، زهرا سید معلمی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و سرپرست سابق دفتر سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت بیمه خدمات دندانپزشکی گفت: در سال ۱۴۰۱، تعدادی از خدمات دندانپزشکی، شامل ۷ ردیف خدمتی، با هماهنگی شورای عالی بیمه تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفت. با این حال، محدودیت‌هایی از سوی بیمه‌ها اعمال شده است که اجرای این خدمات را محدود می‌کند. رفع محدودیت‌های بیمه‌های پایه برای ارائه خدمات دندانپزشکی ضروری است. در حال حاضر، برخی خدمات دندانپزشکی نظیر معاینه، جرم‌گیری و کشیدن دندان که از سال‌های گذشته تحت پوشش بیمه بودند، کفایت نیازهای پزشکی مردم را نمی‌کند؛ چرا که این خدمات در رده آخر اقدامات درمانی قرار دارند.

وی با اشاره به تفاوت عملکرد بیمه‌ها افزود: بیمه نیروهای مسلح در این زمینه عملکرد مناسبی داشته و محدودیتی اعمال نکرده است. اما بیمه سلامت محدودیت سنی از ۶ تا ۱۸ سالگی را اعمال کرده و بیمه تأمین اجتماعی علاوه بر محدودیت سنی، محدودیت دندانی نیز دارد؛ به این صورت که فقط دندان‌های شش و آن هم در محدوده زمانی ۶ سالگی تا دو سال پس از رویش، تحت پوشش قرار می‌گیرند.

معلمی افزود: نیاز اصلی، پوشش خدمات پیشگیرانه و مراقبتی نظیر ترمیم دندان‌ها است. برای اجرای جدی این خدمات، تقویت مالی و اعتباری بیمه‌ها ضروری است تا بتوانند پوشش گسترده‌تری ارائه دهند. خدمات شیار پوش دندان‌ها، که برای دندان‌های شش و هفت در محدوده سنی ۶ تا ۱۴ سال قرار دارد، نیز گسترش یافته است. با این حال، برای اجرای مؤثر این خدمات، حمایت جدی بیمه‌ها مورد نیاز است. خدمات دندانپزشکی به‌ویژه ترمیم و پیشگیری، در رده اول نیازهای درمانی مردم قرار دارد و سایر خدمات درمانی در اولویت دوم هستند.

برنامه دولت برای بیمه تکمیلی خدمات دندانپزشکی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای پوشش بیمه تکمیلی، اظهار کرد: دولت برنامه مشخصی برای ارائه بیمه تکمیلی خدمات دندانپزشکی ندارد. در حال حاضر، برنامه‌های مرتبط با بیمه تکمیلی بیشتر توسط سازمان‌ها و نهادهای مختلف، چه دولتی و چه غیردولتی، اجرا می‌شود. اما سیاست کلی دولت در این زمینه شامل اقدام مشخصی در حوزه بیمه‌های تکمیلی نیست. پوشش خدمات دندانپزشکی همچنان به صورت محدود و با اتکا به ابتکارات نهادهای مختلف ارائه می‌شود و دولت در این حوزه برنامه‌ریزی جامع و مدونی انجام نداده است.

اهمیت اقدامات بهداشتی مدارس در کاهش پوسیدگی دندان

سرپرست سابق دفتر سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت وزارت بهداشت درباره وضعیت پوسیدگی دندان در مدارس گفت: وضعیت پوسیدگی در گروه سنی ۱۲ ساله‌ها، که شاخص جهانی برای بررسی وضعیت سلامت دهان است، در ایران نسبتاً خوب است، اما هنوز به سطح مطلوب نرسیده‌ایم و باید برای کاهش این میزان تلاش کنیم. برنامه پیمایش ملی سلامت دهان آغاز شده و قرار است نتایج آن به زودی اعلام شود. این پیمایش وضعیت جدید پوسیدگی دندان در کودکان، به‌ویژه گروه سنی ۱۲ ساله‌ها، را مشخص می‌کند.

معلمی همچنین تاکید کرد: اقدامات و مداخلات بهداشتی به‌ویژه در سطح مدارس برای کاهش میزان پوسیدگی ضروری است. اگر این اقدامات به دقت انجام شوند، می‌توانند تأثیر قابل‌توجهی در کاهش پوسیدگی دندان داشته باشند. برنامه‌های پیشگیری از پوسیدگی دندان بلندمدت هستند و نتایج آنها در آینده مشخص خواهد شد. اجرای دقیق و مستمر این طرح‌ها برای بهبود وضعیت سلامت دهان ضروری است.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه