طراحی دستیار هوشمند برای رئیس‌جمهور

افکار نیوز . ۱۴۰۳/۹/۱۳،‏ ۱۵:۵۵


معاون علمی رئیس‌جمهور در اولین نشست خبری خود از طراحی دستیار هوش مصنوعی رئیس‌جمهور طبق برنامه‌های این معاونت خبر داد.

معاون علمی در نشست خبری گفت: ما طراحی دستیار هوشمند برای رئیس‌جمهور را در دستور کار داریم، این پروژه آغاز شده و تا ۶ ماه آینده آماده می‌شود.اولین نشست خبری معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور امروز صبح در محل معاونت برگزار شد.

در این نشست حسین افشین، در ارتباط با آخرین وضعیت طرح جامع اقدام مشترک ملی برای هوش مصنوعی، گفت: این طرح در تاریخ ۱۱ مهرماه به تایید مقامات عالی کشور رسیده و ذیل سند هوش مصنوعی اجرا شده است و نیاز به تصویب مجلس یا نهادهای دیگر ندارد.افشین با اشاره به اینکه چند مبحث در این طرح وجود دارد، گفت: قسمت اول طرح، نیروی انسانی است که در این قسمت در سه لایه اپراتوری، حوزه‌های مهندسی و حوزه مدیریتی است. در این سه لایه برای دانشجویان و نخبگان گذاشتیم و یک‌سری دارد اجرا می‌شود.وی افزود: قست دوم بحث داده است. یک‌سری داده داریم که باید استفاده از آن‌ها را تسهیل کنیم. یک‌سری داده هم داریم‌ که جمع‌آوری نمی‌کنیم. پس هدف دیگر در این قسمت کمک به جمع‌آوری داده است و قوانینی که برای اجازه استفاده بیاید. این کمک می‌کند به صورت قانونی از داده استفاده شود. تنظیم‌گری داده با شورای عالی فضای مجازی است و باید ارتباط درست با این نهاد در این‌باره بگیریم.معاون علمی قسمت سوم را زیرساخت دانست و عنوان کرد: یکی زیرساخت محاسباتی(پردازشگر گرافیکی) است و دیگری زیرساخت اصلی دارد که ساخت تراشه‌ است. در این راستا پروژه ملی سهند تعریف شد تا بتوانیم به زیرساخت عمیق برسیم.

شهر میکروالکترونیک افتتاح می‌شود

افشین در ادامه گفت: این گام‌ها هزینه‌بر است و زمان می‌برد. یک قسمت هم محاسباتی است زیرا نمی‌توان صبر کرد که شهر میکروالکترونیک ساخته شود بعد به هوش مصنوعی پرداخت. در این برنامه تدوین شده و اتفاقات خوبی هم افتاده است.وی افزود: احتمال خیلی زیاد اولین مرکز داده جی پی یو را تا اوایل ۱۴۰۴ افتتاح می‌کنیم. ما پاسخ مثبت به درخواست سازندگان ندادیم زیرا معماری آن را طراحی کردیم تا سازندگان در این معماری چیدمان کنند. در انقلاب علمی حال حاضر هوش مصنوعی سازندگان باید در معماری بهینه بیایند که مزیت آن این است که اتلاف هزینه هم نداریم.افشین مشکل هوش مصنوعی را عمق اطلاعات کم دانست و اظهار کرد: برنامه‌ای تدوبن می‌کنیم که این اطلاعات را بدهیم. ما مانعی به نام زیرساخت داریم و با افتتاح این مزرعه جی پی یو، مشکل زیرساخت را حل می‌کنیم.معاون علمی ابراز کرد: قسمت مهم دیگر هوش مصنوعی سیستم‌عامل است. در این زمینه یکی از دانشگاه‌های کشور را قرار دادیم. ۶ ماه دیگر نسخه آزمایشی و یک سال دیگر نسخه اصلی آن می‌آید و بعد همه دانشگاهها الگوریتم جدید پیدا می‌کنند. تیم ۷۰ نفری از استادان زحمت می‌کشند.

دستیار هوش‌ مصنوعی رئیس‌جمهور طراحی می‌شود

افشین خاطرنشان کرد: همزمان با اقدامات ذکرشده دستیار کارشناسی هوشمند برای رئیس جمهور طراحی می‌کنیم. این پروژه آغاز شده و تا ۶ ماه آینده آماده می‌شود. همچنین برای هرکدام از وزرا در حوزه خودشان دستیار هوشمند طراحی می‌شود.

جزئیات تجمیع ستادهای معاونت علمی

معاون علمی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در ارتباط با ستادهای معاونت و تجمیع آن‌ها گفت: ستادها مهمترین بخش و موتور محرک و فکری معاونت هستند و از لحاظ کیفی و موقعیتی نیز بالاترین قسمت در معاونت دارند. بنا به دلایلی ستادها ضعیف شده‌اند و تعدادشان ۲۳ شده که عدد بزرگی است و نظر داریم تجمیع شود و یک‌سری را هم با هماهنگی شورای عالی تجمیع کردیم. افشین عنوان کرد: ما در برنامه کوتاه‌مدت ستادها را تجمیع کرده و یکی از روسا مسئول آن ستاد شده است و ساماندهی تقریبی صورت گرفته و سال آینده کاملا این تجمیع مشخص می‌شود.

از ۱۳ هزار شرکت دانش‌بنیان ۸ هزار شرکت پویا هستند

معاون علمی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در ارتباط با تغییر روش ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان مهمترین وظیفه معاونت است و اعتبار معاونت به شرکت‌های دانش‌بنیان‌ عضو این معاونت است.افشین افزود: طی جلسات مختلف با کارگزاران و معاونین یک سری ساختار را اصلاح می‌کنیم. باید پویا و دینامیک باشیم. ما طبق این ارزیابییک‌سری شرکت دانش‌بنیان را از دست می‌دهیم. ما محصول را ونه شرکت را دانش‌بنیان می‌کنیم‌ . به‌عنوان مثال سال ۹۰ محصولی دارای تکنولوژی به‌روز بوده اما الان این محصول عادی شده است.معاون علمی عنوان کرد: تجمیع شرکت‌های دانش‌بنیان مهم است. در حال حاضر از ۱۳ هزار شرکت دانش‌بنیان، ۸ هزار شرکت پویا است که در لبه دانش کار می‌کنند. تلاش می‌کنیم‌ پایش مداوم روی شرکت‌ها داشته باشیم و تمدید خودکار انجام نمی‌دهیم. دانش‌بنیانی یک حرکت پویا و دینامیک است و مرتب باید به‌روز باشد تا منابع به آن تخصیص بگیرد.وی همچنین در ارتباط با حذف برخی رویدادها در دوره جدید معاونت گفت: خروجی رویداد برای ما مهم است. قطعا ییک‌سری رویداد با شیوه جدید برگزار خواهیم کرد. از ماه آینده رویدادهای گسترده‌ای با یک طرح مشخص که نوشتیم، برگزاری می‌کنیم.

از آخرین وضعیت قطار ملی تا ساخت هواپیما

افشین در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در رابطه با آخرین وضعیت قطار ملی عنوان کرد: این پروژه بیش از یک دهه است که در کشور پیگیری می‌شود اما هنوز به‌دلیل منابع مالی به نتیجه نرسیده‌ایم.وی یکی از مهمترین مگا پروژه‌ها را پروژه قطار ملی دانست و اظهار کرد: این پروژه در دوره جدید به معاونت علمی منتقل شده است و خوشبختانه منابع مورد نیاز این پروژه به میزان ۳۰ میلیون دلار تامین شده است و شهرداری نیز یک همت برای شروع در نظر گرفته است. افشین ادامه داد: تا پایان سال جاری ۲ رام قطار ۷ واگنه وارد ناوگان حمل و نقل تهران می‌شود و در حال حاضر ساخت اولین رام آن انجام شده و تست‌های آن نیز با موفقیت صورت گرفته است و ۵ هزار کیلومتر راهبری تست با موفقیت انجام شده است. معاون‌ علمی با بیان اینکه پروژه دوم قطار ملی آغاز شده و قطار ۵ واگنه بومی برای استان‌های اصفهان، تبریز و مشهد ساخته می‌شود، اظهار کرد: این قطار ۵ واگنه به صورت پروژه ساخت بار اول به مپنا واگذار شده است و ریسک‌های این پروژه از سوی معاونت علمی پذیرفته شده است.افشین عنوان کرد: مشکل اصلی این پروژه تأمین منابع مالی بود. تلاش کردیم تا همه ذینفعان و مسؤولان مرتبط را دور یک میز جمع کنیم تا بتوانیم این موضوع را حل کنیم. در حال حاضر، منابع مالی این پروژه به خوبی تأمین شده است و بودجه‌ای نزدیک به ۳۰ میلیون دلار، علاوه بر یک‌همت از سوی شهرداری، برای آن در نظر گرفته شده است.معاون علمی همچنین در خصوص طراحی و ساخت هواپیمای ۷۲ نفره گفت: ما جلوی اجرای هیچ طرح فناورانه را نمی‌گیریم. در نمایشگاه هوایی که هفته آینده در کیش برگزار می‌شود، هواپیمای ۸ نفره رونمایی می‌شود.

از رمز ارز تا خرید و فروش آنلاین خودرو و ملک

وی همچنین به برنامه‌های معاونت علمی به توسعه رمزارزها نیز اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی تأکید دارد که حاکمیت پول باید حفظ شودو ما با این دیدگاه موافق هستیم اما جلوی توسعه فناوری را نمی‌توان گرفت و حوزه‌های نوآورانه‌ای مانند فین‌تک در لبه دانش قرار دارد که لازم است در کشور توسعه یابد. افشین در ادامه گفت: با توافق خوبی که با بانک مرکزی داشتیم، در زمینه پیش‌نویس قانون رمز ارز مورد توافق با بانک مرکزی رسیدیم و این پیش‌نویس به این بانک ارسال شده است. قانون رمز ارز نیز در ماه جاری در جلسه مجلس شورای اسلامی طرح می‌شود. معاون علمی رئیس‌جمهور همچنین از ایجاد سامانه یکپارچه معاملات آنلاین خودرو و خانه در همکاری با اداره ثبت، نیروی انتظامی و قوه قضائیه خبر داد و گفت: این سامانه از طرف یکی از شرکت‌های دانش بنیان توسعه یافته و در صورتی که فرد بخواهد خودرو خود را به فروش برساند، اطلاعات را در این سامانه بارگذاری می‌کند. در این سامانه اطلاعاتی درباره استعلام افراد و کالای مورد معامله، میزان خلافی، میزان استفاده از بیمه خسارت نمایش داده می‌شود.
مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.