پرکارترین عکاس غزه چه کسی است؟ خبرگزاری بین المللی

شفقنا . ۱۴۰۳/۸/۶،‏ ۹:۲۷


شفقنا_سمر ابوالوف یکی از پرکارترین عکاسان در غزه است. او از سال گذشته تاکنون نزدیک به ۳۵۰۰۰۰ عکس گرفته است. خودش می‌گوید این عکس‌ها را برای ثبت در تاریخ گرفته است. او هر روز بیش از ۱۹ ساعت کار می‌کند.

به گزارش شفقنا از ایلنا، پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران و در ادامه به شهادت رساندن سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان، حملات گسترده‌ی رژیم صهیونیستی این‌بار به لبنان و شهر بیروت آغاز شده و هر روز در حال شدت گرفتن است. این در حالی‌ست که غزه همچنان زیر آتش صهیونیست‌هاست و تا این لحظه بیش از ۴۱ هزار نفر شهید شده‌اند و تعداد کثیری از شهروندان هم همچنان زیر آوار مدفون هستند. در عین حال بیمارستان‌ها امکانات اولیه ندارند و غذا و آذوقه به غزه و توابع آن نمی‌رسد حال آنکه بیش از ۴۰۰ هزار نفر همچنان در شهر هستند.

خبرگزاری «سی‌ان‌ان» با وجود رویکرد حامیانه‌اش از رژیم اسرائیل اما کم و بیش اخبار غزه را پوشش می‌دهد. این رسانه به تازگی گزارشی مکتوب و تصویری از غزه و مردمان جنگ‌زده‌اش منتشر کرده و در آن از عکاسانی نام برده که از ابتدای جنگ سال گذشته تا امروز همچنان به کار و فعالیت رسانه‌ای مشغول هستند.

این رسانه نوشته است: 

به گفته وزارت بهداشت غزه، چند ساعت پس از این عملیات «طوفان‌الاقصی» در هفتم اکتبر، اسرائیل پاسخ داد و از آن زمان تا امروز جنگی همه جانبه و تمام عیار علیه حماس راه انداخته است و باید گفت تا امروز بیش از ۴۰۰۰۰ فلسطینی در غزه جان خود را از دست داده‌اند.

پس از بیش از سه دهه محدودیت‌های اسرائیل در جریان ورود و خروج افراد و کالاها به غزه، فلسطینی‌های غزه از کمبود شدید غذا، آب تمیز، برق، دارو و مسکن رنج می‌برند و بسیاری از آن‌ها پس از تجربه نسل‌های آوارگی در اردوگاه‌های پناهندگان زندگی می‌کنند.

با این وجود هزاران تصویر از ۷ اکتبر از غزه تا امروز ثبت شده است. اجساد پراکنده روی زمین روی هم انباشته شده‌اند. کودکان بی‌گناهی که مات و مبهوت اطراف را می‌نگرند و هراسیده و به یکدیگر چنگ انداخته‌اند. موشک‌هایی که از بالای سر کودکان عبور می‌کنند و دختران جوانی که به خانه‌های ویران و در آتش سوخته‌شان نگاه می‌کنند.

مرگ بیش از ۱۱۶ عکاس و خبرنگار

موضوع این است که عکاسان برای ثبت چنین تصاویری بارها جان خود را به خطر انداخته‌اند تا به دنیا نشان دهند چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است. به گفته کمیته حمایت از روزنامه نگاران، حداقل ۱۱۶ روزنامه‌نگار و کارمند رسانه‌ای از زمان آغاز جنگ جان خود را از دست داده‌اند که این مرگبارترین دوره برای روزنامه‌نگاران از زمان شروع جمع آوری داده‌ها توسط CPJ در سال ۱۹۹۲ است. از این تعداد ۱۱۱ نفر فلسطینی و سه نفر لبنانی بوده‌اند.

سمر ابوالوف، عکاس فلسطینی، در ماه‌های ابتدایی جنگ در جبهه و مرکز حضور داشت. او در مصاحبه‌ای گفت: عکس گرفتن از اجساد بیش از هر اتفاق دیگر به من آسیب می‌زند. کیسه‌هایی از گوشت، خون و استخوان‌هایی را دیده‌ام که روزی انسان‌هایی زنده بوده‌اند. این افراد هم روزی برای آینده و زندگی خود برنامه‌ها و رویاهایی داشته‌اند و امیدوار بوده‌اند که از جنگ جان سالم به در برند.

او شرایط کاری‌اش را اینطور توصیف کرده است: من هر روز – ۱۹ ساعت بیرون هستم. این عکس‌ها برای نسل‌های آینده است. اینها اسناد تصویری هستند که باید آیندگان آنها را ببینند.»

سمر ابوالوف از سال گذشته نزدیک به ۳۵۰۰۰۰ عکس گرفته است که خودش می‌گوید آنها را برای ثبت در تاریخ گرفته است. اینها عکس‌هایی هستند که هر روز گرفته شوند.

اما این تنها سمر ابوالوف نیست که در غزه به ثبت تصاویر تلخ و مرگبار مشغول است بسیاری از عکاسان دیگر که بخش زیادی از آنها جان خود را از دست داده‌اند، هر روز در حال ثبت تصاویری از نهایت سبعیت یک رژیم در نسل‌کشی هستند. در زیر تعدادی از این عکس‌ها را مرور می‌کنیم.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.