نماینده مردم کرمان در مجلس گفت: من در گذشته نیز بر این موضوع تاکید کردم و کماکان بر این باور هستم که همراهی برخی نهادها نظیر اتحادیه اروپا، نمیتواند کشورهای همسایه را به خواسته نامشروعشان برساند. گاهی برحسب شرایط داخلی و در راستای کمک به تبلیغات انتخاباتی برخی حزب ها در کشورهای همسایه، چنین اظهارات بیاساسی شنیده می شود که از نظر من فاقد وجاهت قانونی است و جزایر سه گانه تا ابد در مالکیت جمهوری اسلامی ایران باقی خواهند ماند.
گسترش نیوز - سهیل مافی: پس از مطرح سازی ادعای مالکیت جزایر سه گانه ایرانی توسط امارات و حمایت عجیب اتحادیه اروپا از این کشور، موجی از واکنش ها از سوی مسئولان کشوری و همچنین شهروندان ما ایجاد شد.
در این میان، وزارت راه و شهرسازی نیز سکوت را کنار گذاشت و از یک طرح جالب سخن گفت که تا به امروز بازخوردهای متعددی نیز به دنبال داشته است و کارشناسان به تحلیل این موضوع پرداختند. موافقان و مخالفان روبهروی یکدیگر قرار گرفته و به بحث و تبادل نظر پرداخته و تصمیم تیم جدید وزارتخانه را کالبدشکافی کردند.
مطابق ادعای یکی از مقامات ارشد وزارت راه و شهرسازی، جزیره بوموسی جزء جداییناپذیر کشور ایران محسوب می شود و این وزارتخانه عزم خود را برای احداث ۱۱۰ واحد مسکونی در این جزیره جزم کرده است. با راهاندازی یک برنامه برای ساخت مسکن در جزیره بوموسی، فرزانه صادق مالواجرد به عنوان وزیر راه و شهرسازی قصد دارد تا تمام نقشه های برخی کشورهای منطقه در جزایر سهگانه تنب کوچک، تنب بزرگ و بوموسی را خنثی کرده و از این جهت در راستای مقابله با ادعای اماراتی ها اقدامی موثر را ترتیب دهد.
اردیبهشت سال جاری بود که معاون وزیر راه و شهرسازی از اجرای ۲ پروژه مسکونی در جزیره بوموسی و هرمز سخن گفت و در این خصوص جزییاتی را در حضور اصحاب رسانه مطرح کرد. حالا این طور به نظر می رسد که بستر و فضای لازم برای عملیاتی سازی این امر فراهم شده است. هرچند که برخی مسئولان نگاه متقاوتی نسبت به نوع واکنش به ادعای کشور امارات و سایر مدعیان فرصت طلب دارند.
گسترش نیوز برای بررسی دقیق تر این موضوع، گفتگویی با شهباز حسن پور بیگلری، عضو کمیسیون صنایع و معادن انجام داده است که در ادامه می خوانید. با ما همراه باشید.
طرح این موضوع مضحک است
شهباز حسن پور بیگلری در خصوص ادعای اخیر وزارت راه و شهرسازی مبنی بر ساخت مسکن در جزیره بوموسی برای تقابل با ادعای اخیر کشور امارات گفت: به باور من، طرح این موضوع از سوی مسئولان وزارتخانه به غایت مضحک و بیهوده است. جزایر سه گانه در مالکیت جمهوری اسلامی ایران بوده، هست و خواهند بود و ما بر سر این موضوع با هیچ کشوری تعارف نداریم. این گونه ادعاها که هر چند سال یک بار از سوی برخی فرصت طلبان مطرح می شود، هیچگونه اعتباری در جوامع بین الملل ندارد و از این بابت مردم ما نباید نگرانی داشته باشند.
او ادامه داد: من در گذشته نیز بر این موضوع تاکید کردم و کماکان بر این باور هستم که همراهی برخی نهادها نظیر اتحادیه اروپا، نمیتواند کشورهای همسایه را به خواسته نامشروعشان برساند. گاهی برحسب شرایط داخلی و در راستای کمک به تبلیغات انتخاباتی برخی حزب ها در کشورهای همسایه، چنین اظهارات بیاساسی شنیده می شود که از نظر من فاقد وجاهت قانونی است و جزایر سه گانه تا ابد در مالکیت جمهوری اسلامی ایران باقی خواهند ماند.
حسن پور افزود: البته گاهی مطرح سازی این موارد از سوی اماراتی ها برای آزمودن ما می باشد، از این جهت که میزان حراست و پاسداری ما از آب و خاکمان را آزمایش کنند و واکنش ملت و حاکمیت را بسنجند. من بر این عقیده هستم که نیازی به ساخت واحد مسکونی در این مناطق نیست و وزارت راه و شهرسازی بایستی در پی راه حل های بهتری باشد. درهرصورت این نوع اظهارات هر از چند گاهی از سوی برخی کشورها مطرح می شود و بیش از آنکه یک گزاره جدی برای ما و جهانیان باشد، اسباب مضحکه و آبروریزی را برایشان ایجاد می کند.
یک پیشنهاد برای وزارت راه و شهرسازی
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه به گسترش نیوز گفت: ما یک کشور مقتدر و تاثیرگذار در منطقه هستیم و امنیت کشورهای پیرامون ما رابطه مستقیمی با ایجاد امنیت منطقه خاورمیانه در خشکی و دریا از سوی جمهوری اسلامی دارد. این موضوع را نمیتوان کتمان کرد و کشورهای همسایه نظیر امارات نیز به خوبی نسبت به آن مطلع هستند.
حسن پور در ادامه تصریح کرد: من برای کسانی که این ادعاهای کذب را جدی می گیرند و در پی خانه سازی در حوالی جزایر ایرانی هستند، یک پیشنهاد دارم؛ اینکه به تاریخ بزرگ ایران نظر داشته باشند و شاهنامه فردوسی را به خوبی مطالعه کنند. رجوع به اسناد تاریخی و پیشینه خلیج همیشه فارس می تواند به این افراد کمک کند که بهترین تصمیم را اتخاذ کنند. بیان این اراجیف هیچ کمکی به کشورهای منطقه برای دستیابی به هدف موهومشان نخواهد کرد و من از این بابت تردیدی ندارم.
مسکن سازی در تمامی نقاط کشور پیگیری شود
وی تاکید کرد: مسکنسازی نه فقط در جزایر، بلکه در تمامی نقاط کشور باید پیگیری شود. من از هدف اصلی دوستان حاضر در وزارتخانه مطلع نیستم اما بخش بزرگی از جامعه نیازمند تهیه خانه است و با توجه به تورم فعلی در بازار مسکن، امکان این هدف برای بسیارانی مقدور نیست. دولت باید به دنبال مسائل بزرگتر برود و از پاکسازی صورت مسئله اجتناب کند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان اضافه کرد: باید این مسئله به خوبی روشن شود که چرا در گذشته امکان لازم برای خانه دار شدن اقشار آسیب پذیر جامعه فراهم نشده است. بانیان این موضوع باید پاسخگو باشند و من به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی، خواسته های اساسی متقاضیان مسکن ملی را پیگیری خواهم کرد. جزایر سه گانه شامل، بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، از اجزای جدایی ناپذیر ایران است و ما بر سر مالکیت آن هیچ بحث و گفتگویی با کسی نداریم.
در صورت تمایل به پیگیری اخبار روز حوزه مسکن و آخرین تحولات در بازار اجاره، سرویس راه و مسکن پایگاه خبری گسترش نیوز را دنبال کنید.
در پایان نظرات خود در خصوص ادعای اخیر کشور امارات و تصمیم وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن در بوموسی با ما در میان بگذارید.