پیامدهای احتمالی انتخابات گرجستان چه خواهد بود؟/ گزارش نشریه پولتیکو خبرگزاری بین المللی

شفقنا . ۱۴۰۳/۸/۱۱،‏ ۱۰:۲۴


شفقنا آینده– نشریه اینترنتی پولتیکو در گزارشی درباره تبعات و پیامدهای انتخابات اخیر گرجستان نوشته که با پایان ناگهانی تظاهرات اعتراضی اپوزیسیون گرجستان این کشور- فعلا- درگیر بلاتکلیفی عجیب و غریبی شده است. به خصوص که اپوزیسیون نیز تنها امیدش را در تمسک به غربی‌ها می‌بیند- و به همین دلیل هم از کشورهای غربی خواسته به مردم گرجستان در لغو نتایج انتخابات کمک کنند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از نشریه اینترنتی پولتیکو؛ [چند روز بعد از رای‌گیری پرحاشیه گرجستان] احزاب ضددولتی این کشور متعهد شده‌اند که به دنبال حمایت بین‌المللی برای لغو نتایج انتخابات سراسری پرمناقشه‌ای باشند که پیروزی بزرگی را برای حزب حاکم به ارمغان آورد.

[فردای اعلام نتایج انتخابات] چهره‌های اپوزیسیون مقابل پارلمان گرجستان گرد هم آمده و خواهان برگزاری مجدد انتخابات 26 اکتبر شدند- که به گفته ناظران مستقل با خشونت، ارعاب و بی‌نظمی‌های بسیاری همراه بوده است. در حالی که ده‌ها هزار نفر در حالی که پرچم‌های اتحادیه اروپا و گرجستان را در دست داشتند، در این تظاهرات شرکت کردند؛ ولی با هر متر و معیاری جمعیت کمتر از تظاهرات اعتراضی تابستان امسال بود که شماری از گروه‌های حقوق بشری و جامعه مدنی علیه تصویب قوانین جدید مستبدانه برگزار کرده بودند.

تینا بوکوچاوا، رهبر ائتلاف احزاب «اتحاد و جنبش ملی» که پس از کسب اکثریت پارلمان توسط حزب حاکم «رویای گرجستان» گفته که تلاش خواهد کرد از تشکیل پارلمان جدید جلوگیری کرده و این اتفاق را بایکوت خواهد کرد؛ در این گردهم‌آیی گفت: «ما این پارلمان را به رسمیت نمی‌شناسیم و مشروع نمی‌دانیم. ما این انتخاباتی را که پر از تقلب بوده، به رسمیت نمی‌شناسیم. ما خواهان این هستیم که فهرست رای‌دهندگان را منتشر کنید و یک انتخابات جدید برگزار کنید»!

سالومه زورابیشویلی رئیس‌جمهور طرفدار غرب این کشور که به‌طور مستقل انتخاب شده، پیروزی حزب «رویای گرجستان» را حاصل «عملیات ویژه روسیه» خوانده است. او در یک مصاحبه مطبوعاتی گفته که «این انتخابات یا باید دوباره برگزار شود؛ و یا این‌که نتایج آن باید اصلاح شود، مثلا از طریق تحقیق- که البته یک خواسته آسان و در دسترس نیست و شرکای اروپایی ما باید از ما در این زمینه حمایت کنند».

به رغم این اعتراضات و صحبت‌ها، حزب «رویای گرجستان» اما اصرار دارد که انتخابات عادلانه بوده- و گفته مخالفانی که درخواست بایکوت این انتخابات را دارند، به زودی فراموش خواهند شد.

اپوزیسیون البته در ادامه تظاهرات فردای انتخابات را متفرق کرد و عنوان داشت که در روزهای آینده در مورد اقدامات بیشتر تصمیم‌گیری خواهند کرد.

رئیس‌جمهور گرجستان که در ادامه صحبت‌هایش به هزاران نفر از شرکت‌کنندگان در تظاهرات اعتراضی جلوی پارلمان ملحق شده بود؛ در آن‌جا گفت: «من در اتحاد جماهیر شوروی به دنیا آمده‌ام و بزرگ شده‌ام- و این را به خوبی می‌دانم که حقیقت پیروز خواهد شد. به هر حال باید این موضوع را بدانید که این روزها وقت مناسبی برای بدبینی نیست و شما باید مصمم به دفاع از آرای خود باشید».

رئیس‌جمهور گرجستان ادامه داد: «من با شش رئیس‌جمهور از جمله روسای جمهور شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا صحبت کرده‌ام. و هم‌چنین با وزرای خارجه هم- و همه به جز یک نفر که حالا هم این‌جاست گفته‌اند که نتایج انتخابات را به رسمیت نخواهند شناخت». اشاره و منظور سالومه زورابیشویلی از آن یک نفر هم کسی جز ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان نبود که همان روز خودش را به گرجستان رسانده بود تا موفقیت حزب «رویای گرجستان» را در انتخابات تبریک بگوید. رهبر مجارستان دقایقی قبل از شروع تظاهرات هم در هتلی در همان نزدیکی دیده شده و توسط تظاهرکنندگان به شدت هو شده بود.

اوربان البته خیلی زود به این اتهامات در توئیتر پاسخ داد و نوشت: «گرجستان یک کشور محافظه‌کار، مسیحی و طرفدار پیوستن به اتحادیه اروپاست و حالا هم به جای سخنرانی‌ها و لفاظی‌های بی‌فایده، به این نکته توجه داشته باشند که به حمایت ما در مسیر اروپایی‌شدن نیاز دارند».

درخواست عضویت گرجستان در اتحادیه اروپا در اوایل سال جاری بعد از تصویب یک بسته قوانین تفرقه‌انگیز روسیه‌مانند توسط حزب «رویای گرجستان»- که جامعه مدنی و جامعه اقلیت‌های جنسی را هدف قرار داده بود- به دلایل حقوق بشری و سرکوب مردمی متوقف شد.

اروپا هنوز به طور یکپارچه تصمیم نگرفته که می‌خواهد در مورد انتخابات گرجستان چه واکنشی نشان دهد. بروکسل البته در این زمینه خواستار تحقیق در مورد تخلفات احتمالی شده و شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم به‌طور جداگانه ابراز نگرانی کرده‌اند.

ایالات متحده اما موضع شدیدتر و سرسخت‌تری اتخاذ کرده است. این کشور که در تابستان امسال سیاستمداران و افسران پلیس عضو حزب «رویای گرجستان» را به دلیل سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم تحریم کرده بود؛ از زبان جین شاهین و جیم ریش- سناتورهای جمهوری‌خواه- اقدامات حزب حاکم گرجستان را «باعث به خطر انداختن استانداردهای انتخابات دموکراتیک» عنوان کرده و در ادامه نیز تهدید کرده‌اند که «برای اعمال تحریم‌های جدید علیه گرجستان تلاش خواهند کرد». این دو سناتور هم‌چنین در بیانیه‌ای گفته‌اند که «در صورت نیاز، تلاش خواهیم کرد اطمینان حاصل کنیم کسانی که مسئول تقلب و دستکاری در روند انتخابات هستند، بازداشت و پاسخگو خواهند شد».

ادامه این مطلب- و متن کامل آن را در نشریه اینترنتی پولتیکو بخوانید

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.