مخالفت آشکار کمیته ملی المپیک با تصمیم وزیر ورزش / هاشمی: سرپرستی برای فدراسیونها آسیبزا است!
کیهان . ۱۴۰۳/۸/۲۹، ۲۱:۵۲
دبیرکل کمیته ملی المپیک تاکید کرد که این کمیته تمایلی ندارد فدراسیونهای ورزشی با سرپرست اداره شوند.
سرویس ورزشی-
از چندی قبل با تصمیم وزارت ورزش و در راس آن احمد دنیامالی عنوان شده که فدراسیونها در پایان دوره چهار ساله مدیریتی هر رئیس، با سرپرست اداره شوند تا انتخابات در نهایت عدالت برگزار شود. انتخاب این سرپرست از سوی وزارت ورزش و آسیبهایی که قبلا در دوران سرپرستی به فدراسیونها وارد شده، حرف و حدیثهای زیادی را به وجود آورده و در روزهای اخیر واکنشهای زیادی را در پی داشته است.
دیروز سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در پایان نشست هیئت اجرائی کمیته ملی المپیک که به میزبانی فدراسیون کشتی برگزار شد، در پاسخ به این سؤال که «نظر شما درخصوص اداره فدراسیونها با سرپرست چیست؟» گفت: «من هیچ نظری ندارم. حتماً اسبقیان در این خصوص صحبت میکند، ولی ما همیشه توقع داریم که فدراسیونها تعیین تکلیف شوند. سرپرستی برای نتیجه گرفتن آسیبزا است و دوست نداریم فدراسیونها با سرپرست اداره شوند. یکی از شاخصهای موفقیت در رویدادها همین است. ما چهار رویداد در پیش داریم که همه آنها مقدمه المپیک هستند. زمانی 16 فدراسیون با سرپرست اداره میشدند. سرپرست نمیتواند پلن و برنامه خوبی داشته باشد و بودجه و منابع مالی مناسب جذب کند. سرپرست باشد، این انگیزه وجود ندارد. انتخابات باید در زمان خود انجام شود.»
این اظهارنظر را میتوان به عنوان محلی برای اختلاف بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک تلقی کرد. البته که در موضوعات دیگر همچون پیشبینی تعداد مدالهای ایران در بازیهای آسیایی 2026 ناگویا نیز به نظر میرسد اختلافهایی بین کمیته و وزارت وجود داشته باشد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک دیروز درخصوص اینکه وزیر ورزش عنوان کرده باید در بازیهای آسیایی ناگویا چهارم یا پنجم شویم و این موضوع چقدر منطقی است؟ عنوان کرد: این فرمایش وزیر را حتماً در یک شرایط مناسب، خودش پاسخگو خواهد بود. توقعاتی که وزیر به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران دارد، درست است، اما رسیدن به آن ابزارهایی میخواهد. ما در آن جلسه هیئت اجرائی با حضور وزیر ورزش این گزارش را ارائه کردیم و گفتیم اگر کشوری بخواهد در رتبه چهارم و پنجم قرار بگیرد، باید چند مدال بهدست بیاورد. اگر بخواهیم چهارم شویم، باید چند دوره اخیر بازیها را مرور کنیم. قزاقستان در 2014 اینچئون با 28 طلا، ایران در 2010 گوانگژو با 20 طلا، اندونزی در 2018 در جاکارتا با 31 طلا و هند در 2022 هانگژو با 28 طلا به مقام چهارم رسیدند. با این شرایط برای چهارم شدن به طور متوسط یک کشور 27 تا 29 طلا میخواهد. قزاقستان با 18 طلا در گوانگژو، ایران با 21 طلا در اینچئون و ازبکستان در 2018 جاکارتا و 2022هانگژو با 21 و 22 طلا پنجم شدند. برای پنجمی هم 21 تا 22 طلا لازم است. انتظارات دولت برای پنجم شدن یعنی زیر 20 طلا نباید بگیرم و برای چهارم شدم نیازمند 27 تا 30 مدال هستیم. ما وظیفه کارشناسی داریم. در واقع ما هماهنگکننده 25 رشته هستیم که به بازیها اعزام شوند. تبدیل شدن نقره به طلا سخت است، چون ازبکستان و هند بیشتر از ما تلاش میکنند. ما شرایط را بر اساس آمار چند دوره اخیر تفسیر کردیم، اما برداشت اشتباه از آن انجام شد.
بودجه بیشتر ورزش برای کشتی و تکواندو
سید مناف هاشمی در بخش دیگری از صحبتهایش عنوان داشت: نشست بعدی در تکواندو و بعد از آن در وزنهبرداری است. سیاست ما این است که فدراسیونهای المپیکی به صورت چرخشی میزبانهای جلسات هیئت اجرائی باشند. همچنین مقرر شد که به فدراسیونهای کشتی و تکواندو خارج از بودجه کمک مضاعف انجام شود تا انگیزه آنها به واسطه عملکردشان در المپیک بیشتر شود.
وی درخصوص مبلغ این بودجه گفت: اجازه بدهید عدد و رقم عنوان نکنم، فقط اینکه ما ارزش کار آنها را میدانیم. کل بودجه ما برای کشتی 40، 50 میلیارد در سال است، ولی بودجه آنها به مرز 500 میلیارد نزدیک شده و نشان میدهد که خودشان کار میکنند. ما مجمع کمیته ملی المپیک را در پیش داریم. اعضای مجمع و اعضای میهمان و سایر موارد در جلسه تصویب شد.
دبیر: کمیته المپیک خوب کار میکند
اما علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی هم در پایان نشست هیئت اجرائی کمیته ملی المپیک عنوان داشت: در دو سال گذشته آرامش داشتیم که اتفاق بزرگی است. آرامش بهتر از کمکهای مالی بود. از اعضای هیئت اجرائی تشکر کردیم و اتفاق خوبی است به فدراسیونها میروند و موارد را بررسی میکنند و همانجا تصمیمگیری میکنند. من همیشه گفتهام کمیته ملی المپیک قلک نیست. بحث جوایز المپیک هم حل شده است و تشکر میکنم. البته حل شده بود و فقط سیکل اداری داشت که آن هم طی شد.
او ادامه داد: وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک فهم مشترک داشته باشند، موضوعات حل شده است. همین که کنار ما هستند، برای ما بس است. ما نمیتوانیم بیشتر از توان از کمیته ملی المپیک انتظار داشته باشیم. کمیته ملی المپیک خیلی بودجه ندارد و برای قهرمانی جهان آلبانی پولی نداد اما برای گرفتن ویزا کمک کرد. خوابگاه را در المپیک پاریس بیرون از دهکده بردیم که خیلی کمک کرد. نگاه ما به کمیته ملی المپیک تخصصی است و همین که من غر نمیزنم یعنی کمیته ملی المپیک خوب کار میکند!
دبیر در مورد برگزاری جلسه هیئت اجرائی کمیته ملی المپیک در فدراسیون کشتی گفت: این حرکت کمیته خوب است و مانند سفر استانی رؤسای قوا است و در صحنه تصمیم میگیرند. ما گزارشی از قبل و بعد در مورد ناگویا و المپیک ۲۰۲۸ و حتی المپیک ۲۰۳۶ ارائه کردیم. ما و ساعی و انوشیروانی المپیک را یک نوع دیگر نگاه میکنیم و تخصصی صحبت میکنیم. از خسرویوفا و هاشمی تشکر میکنیم. اینکه دو سال گذشته آرامش خوبی داشتیم از مسائل مالی مهمتر است.
اخبار مشابه
دبیر: کمیته ملی المپیک قلک نیست
پارس فوتبال . ۳ روز پیش