پیشنهاد ایران برای جلوگیری از قطعنامه آژانس انرژی اتمی

روز نو . ۱۴۰۳/۸/۳۰،‏ ۱۱:۴۰


یک دیپلمات ارشد گفت، پیشنهاد ایران این بود که ذخیره اورانیوم غنی شده تا 60 درصد را در حدود 185 کیلوگرم یا مقداری که دو روز پیش داشت، محدود کند. طبق معیار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در صورت غنی‌سازی بیشتر در اصل این مقدار اورانیوم برای ساخت چهار سلاح هسته‌ای کافی است. ایران دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده است.
روزنو :

گروه سیاسی: روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گزارش داده علی‌رغم پیشنهاد ایران برای درنظر گرفتن سقف برای حجم ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی خود قطعنامه توبیخی تروئیکای اروپا در شورای حکام آژانس اتمی علیه ایران صادر خواهد شد. لاورنس نورمن، خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال نوشته شنیده‌های او حاکی است قطعنامه ضد ایرانی تروئیکای اروپا امشب تنظیم خواهد شد.


🔴 ایران پیشنهاد داده که برای جلوگیری از قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی، ذخایر اورانیوم حساس خود را محدود کند
همزمان، خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد گزارش داد: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به آژانس اتمی این است که در ازای عدم توسعه ذخایر اورانیوم غنی‌شده به فراتر از ۱۸۵ کیلوگرم اورانیوم ۶۰ درصدی، کشورهای اروپایی از صدور قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران خودداری کنند.


  به گزارش رویترز دیپلمات‌ها روز سه‌شنبه گفتند دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل در گزارش‌های محرمانه اعلام کرد، ایران پیشنهاد داده که ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را با خلوص 60 درصد را که نزدیک به حدود 90 درصد برای ساخت تسلیحات هسته‌ای هست دیگر گسترش ندهد و برای این کار آماده‌سازی‌های لازم را هم انجام داده است، اما مدیر کل آژانس به کشورهای عضو گفته که با این حال، این پیشنهاد مشروط به این است که قدرت های غربی از تلاش خود برای صدور قطعنامه علیه ایران در نشست این هفته شورای حکام 35 کشوری آژانس بین المللی انرژی اتمی به دلیل عدم همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی صرف نظر کنند و افزودند که این فشار هم همچنان برای صدور قطعنامه ادامه دارد.


در یکی از دو گزارش فصلی محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که هر دو توسط رویترز دیده شده است، در جریان سفر هفته گذشته رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، «امکان عدم گسترش بیشتر ذخایر اورانیوم غنی‌شده تا 60 درصد U-235 توسط ایران مورد بحث قرار گرفت». این گزارش افزود که آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی کرده است که ایران «اجرای اقدامات مقدماتی را آغاز کرده است».


یک دیپلمات ارشد گفت، پیشنهاد ایران این بود که ذخیره اورانیوم غنی شده تا 60 درصد را در حدود 185 کیلوگرم یا مقداری که دو روز پیش داشت، محدود کند. طبق معیار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در صورت غنی‌سازی بیشتر در اصل این مقدار اورانیوم برای ساخت چهار سلاح هسته‌ای کافی است. ایران دستیابی به سلاح هسته‌ای را رد کرده است.


در این گزارش آمده است که ذخایر اورانیوم غنی شده ایران تا 60 درصد نسبت به گزارش قبلی 17.6 کیلوگرم افزایش یافته و تا 26 اکتبر به 182.3 کیلوگرم رسیده است که برای ساخت چهار سلاح هسته‌ای نیز کافی است. در گزارش دوم آمده است که ایران همچنین موافقت کرده است که اجازه دهد چهار «بازرس باتجربه» دیگر در ایران کار کنند، پس از اینکه سال گذشته بسیاری از بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را که متخصص غنی‌سازی هستند، ممنوع کرد و آن را «ضربه بسیار جدی» به توانایی‌های خود در ایران برای انجام وظیفه راستی آزمایی خود خواند.


اگرچه این دیپلمات ارشد گفت که آنها می توانند کارشناسان غنی سازی باشند، دیپلمات ها گفتند که آنها نمی توانند همان کارشناسانی باشند که منع شده بودند. این گزارش‌ها به دلیل سفر گروسی به ایران به تعویق افتاد، که طی آن او امیدوار بود مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید ایران را متقاعد کند تا به بن‌بست با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر سر مسائل طولانی‌مدت مانند ردیابی اورانیوم غیرقابل توضیح در سایت‌های اعلام‌نشده و گسترش نظارت آژانس به مناطق بیشتری پایان دهد.


به گفته دیپلمات‌ها، پیش‌نویس قطعنامه مورد حمایت بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده در محکومیت ایران به دلیل همکاری ضعیف با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که همچنین آژانس را موظف می‌کند که «گزارش جامع» درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران ارائه کند. هدف تحت فشار قرار دادن ایران برای بازگشت به میز مذاکره برای توافق با محدودیت‌های جدید بر روی فعالیت‌های هسته‌ای این کشور از زمان فروپاشی توافق سال 2015 با محدودیت‌های گسترده است. اگرچه اکثر شروط آن شکسته شده اند، اما «روز فسخ» قرارداد که به طور رسمی آنها را لغو می کند، در اکتبر سال آینده است. این آخرین جلسه سه ماهه هیئت مدیره قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده در ژانویه است. ترامپ در سال 2018 آمریکا را از توافق هسته‌ای خارج کرد که باعث فروپاشی آن شد. روشن نیست که آیا او از مذاکرات با ایران حمایت می‌کند یا نه، زیرا در عوض متعهد شده است که رویکردی تقابل‌آمیزتر را اتخاذ کند و واشنگتن را حتی بیشتر با دشمن اصلی ایران، اسرائیل که مخالف این توافق است نزدیک‌تر کند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه