وجود ۷.۵ میلیون دیابتی در ایران

مشرق نیوز . ۱۴۰۳/۹/۱،‏ ۱:۰۰


نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران با اشاره به وجود ۷.۵ میلیون بیمار دیابتی در کشور، گفت: طبق آمارها بین هر ۶ الی ۱۰ ثانیه یک نفر در دنیا در اثر دیابت جان خود را از دست می‌دهد.

به گزارش مشرق، دیابت زمانی بروز می‌کند که به دلایلی سلول‌های عضلانی، سلول‌های کبدی و سلول‌های چربی نسبت به انسولین موجود در گردش خون بی‌تفاوت شده و حساسیت خود را از دست می‌دهند. درنتیجه، مقدار انسولین موجود در خون جواب‌گوی انتقال گلوکز کافی به داخل سلول‌ها نیست و بدن به مقادیر بیشتری از انسولین برای اثرگذاری بر سلول‌ها نیاز دارد.

در ابتدا پانکراس یا لوزالمعده سعی می‌کند با تولید انسولین بیشتر نقص به وجود آمده را پوشش دهد که تا حدودی در این کار موفق عمل می‌کند اما در ادامه، روند بی‌تفاوتی سلول‌های بدن نسبت به انسولین قوی‌تر می‌شود به‌طوری‌که پانکراس نیز قادر نخواهد بود که با فعالیت بیشتر این اختلال را برطرف کند.

درواقع چاقی یکی از دلایل عمده بروز عدم پاسخگویی سلول‌ها به هورمون انسولین است. به این پدید مقاومت به انسولین گفته می‌شود و هرچه چاقی بیشتر باشد این مقاومت نیز قوی‌تر خواهد بود. هنگامی‌که انسولین کارکرد خود را به دلیل مقاومت انسولینی از دست دهد به‌تدریج سطح قند خون افزایش می‌یابد و به مراحل دیابتی می‌رسد.

محمد نرگسی، نایب‌رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران و دبیر اجرایی سمینار تازه‌های درمان دیابت، گفت: دیابت یکی از معضلات بزرگ بهداشتی درمانی است که جامعه ما امروزه با آن درگیر هستند. به‌خاطر اهمیت این موضوع انجمن پزشکان عمومی تصمیم به برگزاری برنامه‌های آموزشی برای پزشکان عمومی سراسر کشور کرد .وی ادامه داد: در این سمینار جدیدترین روش‌های درمان و کنترل عوارض دیابت بررسی می‌شود.

نایب‌رئیس انجمن پزشکان عمومی عنوان کرد: همان‌طور که می‌دانید در کشور ما چیزی حدود هفت تا هفت و نیم‌میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند و تعدادی هم مبتلا هستند ولی از بیماری خود خبر ندارند و ضرورت دارد سیستم بهداشتی و درمانی ما باتوجه‌به مشکلاتی که این بیماران می‌توانند در طی روند زندگی یک فرد مبتلا ایجاد کند تمرکز بیشتری برای پیشگیری ، درمان و کنترل عوارض دیابت برای بیماران به خرج دهند.

نرگسی اظهار داشت: دیابت یک مشکل جهانی است و برآورد شده در کل دنیا چیزی حدود ۵۰۰ میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند و طبق آمارها بین هر ۶ الی ۱۰ ثانیه یک نفر در دنیا در اثر دیابت جان خود را از دست می‌دهد.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم با درمان درست و تحت‌نظر قراردادن درست بیماران هم طول عمر طبیعی به آن‌ها بدهیم هم زندگی کیفی‌تری به آنها ببخشیم و یک بخش عمده این کار باید توسط جمعیت ۸۰ هزارنفری پزشکان عمومی انجام شود که به‌عنوان خط اول درمان در حال ارائه خدمت به مردم هستند .

نرگسی یادآور شد: انجمن پزشکان عمومی بر اساس رسالت خود و با همکاری اساتید دانشگاه‌های تهران اقدام به برنامه‌ریزی و اجرای سمینار تازه‌های درمان دیابت کرده که این سمینار به مدت ۳ روز از فردا ۳۰ آبان تا ۲ آذر در سالن همایش‌های غرضی برگزار می‌شود.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.