پمپهای مصنوعی؛ تحولی در درمان نارسایی قلبی
اکو نیوز . ۱۴۰۳/۹/۱، ۱۰:۴۵
اقتصاد ایران: پزشکان ایرانی با ایجاد زیرساختهای فنی برای نصب پمپ مصنوعی، باعث افزایش عمر بیماران نیازمند پیوند قلب شدند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، سال گذشته انجمن اهدای عضو ایرانیان اعلام کرد ۲۵هزار نفر در ایران در لیست انتظار پیوند عضو قرار دارند که از این تعداد، روزانه ۷ تا ۱۰نفر بهدلیل نرسیدن عضو مناسب پیوندی جان خود را از دست میدهند.
بخشی از این افراد بیماران نیازمند پیوند قلب هستند که در انتهای مسیر زندگی قرار دارند و شاید شانس بیاورند و قلبی برای پیوند برایشان پیدا شود. حالا اما داستان فرق کرده؛ مدتی است که با تامین پمپهای مصنوعی، بخشی از این بیماران حتی درصورت نبود قلب پیوندی، شانس زندگی بیشتر را دارند.
دکتر بابک شریفکاشانی، متخصص قلب و عروق و رئیس هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران در گفتوگو با همشهری دراینباره نکاتی را مطرح میکند. او میگوید: «نهتنها این پمپ طول عمر بیماران را افزایش داده که اکنون داروهایی در اختیار داریم که منحنی سیر بد بیماری را شکسته و سرعت بیماری را کاهش دادهاند؛ داروهایی که همه ایرانی هستند.»
در گذشته میزان مرگومیر نارسایی قلبی از سرطانها بیشتر بود، بهویژه درباره کسانی که به نوع پیشرفته بیماری دچار میشدند؛ اما اکنون در ردههای درمانی اتفاقاتی رخ داده و حتی بیمارانی که از شهرستانها میآیند در اکثر مواقع داروهای اصلی نارسایی قلبی را درست دریافت میکنند و زندگی باکیفیتتری دارند.
روزگاری بود که فقط ۲قرص برای بیماران استفاده میکردیم؛ اما اکنون داروهایی داریم که منحنی سیر بد بیماری را شکسته و سرعت بیماری را کاهش دادهاند. با همین داروها بیماران با وضعیت بد چند سال زنده میمانند. در گذشته این داروها از کشورهای همسایه خریداری میشد؛ اما حالا در ایران تولید میشوند. به بیماران توصیه میکنیم که پول بیشتر صرف داروی خارجی نکنند؛ چون از کیفیت داروهای داخلی اطمینان داریم.
در تمام دنیا گلوگاه پیوند، دهنده عضو است نه گیرنده. در ایران هم لیست بلندمدتی درباره بیماران نیازمند عضو وجود دارد و ممکن است تعدادی از آنها را از دست بدهیم؛ اما با ورود داروها و دستگاههای جدید آمار مرگ تا حدودی کاهش یافته است. ازجمله این دستگاهها، پمپ مصنوعی (الود) است که امیدواریم بتوانیم با کاهش هزینه تعداد بیشتری از بیماران را تحت پوشش قرار دهیم. این پمپ، خون را از قلب ساکشن میکند و به سرخرگ اصلی بدن میرساند و درنتیجه عملکرد قلب را بهبود میبخشد و طول عمر بیمار را افزایش میدهد.
اگر بیماری در لیست پیوند قرار داشته و قلب اهدایی برای او وجود نداشته باشد، از پمپهای مصنوعی برای او استفاده میشود که به ریزش لیست انتظار میانجامد. آنها نجات پیدا میکنند تا زمانی که عضو پیوندی پیدا شود. هزینه این دستگاهها بسیار بالاست و تحت پوشش بیمه هم نیستند؛ اما برای بیماران نیازمند با کمک خیران اقدامات لازم انجام میشود.
اخبار مشابه
سن سکته قلبی در کشور به ۳۵ سال رسید
شفا آنلاین . ۲ روز پیش
سن سکته قلبی در کشور به ۳۵ سال رسید
مستقل آنلاین . ۲ روز پیش
امکان اهدای قلب این بیماران مغزی
دنیای اقتصاد . ۱۲ روز پیش
قلب کدام بیماران مرگ مغزی قابل اهدا است
شفا آنلاین . ۱۳ روز پیش
قلب کدام بیماران مرگ مغزی قابل اهدا است
مهر نیوز . ۱۳ روز پیش