«بایسته های تبلیغ»؛ بازگشت به سنت های اصیل حوزوی بخشی از نیازهای تبلیغی ما را جبران می کند/ «عمل روحانیت» اصلی ترین شاخصه تبلیغ است/ ورود مبلغان به دعواهای سیاسی در درازمدت آثار مخربی خواهد داشت؛ عسگری فروشانی در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی

شفقنا . ۱۴۰۳/۹/۲،‏ ۱۱:۴۵


شفقنا- عضو هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با بیان اینکه «مدارس امین» از سیاست های موفقی بود که در گذشته انجام گرفت و در دوره هایی از آن عقب نشینی شد، گفت: بنظرم بازگشت به سنت های اصیل حوزه بویژه در عرصه تبلیغ بخشی از این نیازها را جبران خواهد کرد.

حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم عسگری فروشانی در گفت وگو با شفقنا بیان کرد: اگر بخواهیم حوزه های علمیه را براساس نیازهای جامعه بویژه بعد ازپیروزی انقلاب اسلامی ارزیابی کنیم، به نظر می رسد راه زیادی را دارند تا بتوانند نیازهای جامعه را پاسخ دهند. اما اگر به لحاظ ظرفیت ها و امکانات و نیز هجمه های داخلی و خارجی علیه روحانیت بعد از انقلاب اسلامی ارزیابی کنیم، باید گفت که حوزه های علمیه به نسبت خود تلاش زیادی کرده اند.

وی افزود: یکی از آسیبهایی که می توان برای حوزه های علمیه برشمرد، حجم وسیع شبهاتی است که بویژه بعد از انقلاب اسلامی توسط دشمنان صورت گرفت. بعد از انقلاب اسلامی چون روحانیت به دنبال تشکیل حکومت اسلامی و مناصب حاکمیتی بود شاید فرصت کافی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه نداشتند.

وی با بیان اینکه امروز در حوزه علمیه 52 رشته تخصصی داریم، گفت: یکسری دروس عمومی داریم که به اشتباه گاهی برای برخی تصور می شود که با خواندن آنها می توانند نیازهای جامعه را برطرف کنند درحالیکه یکسری دروس تخصصی هستند که هرکس بنا به تناسب رشته ای که انتخاب می کند باید آنها را بگذراند. بنابراین اگر آن 52 رشته که با حضور آیت الله اعرافی در مدیریت حوزه های علمیه شاخه بندی شده، جامه عمل پوشانده شود بنظرم پاسخگوی نیاز ما خواهد بود.

«سفیران هدایت» تجربه خوبی بود که به دلیل تصور غلطی که ایجاد شد «هویت» خود را از دست دادند

وی عنوان کرد: در گذشته یکسری سیاستگذاری هایی داشتیم که سیاست های موفقی بودند اما در دوره ای از آنها عقب نشینی شد؛ به عنوان مثال، ما براساس اینکه لازم نبود، طلبه ها دروس عمومی را تا پایان تمام کنند، یکسری رشته ها و مدارسی در حوزه ایجاد شد به نام «سفیران هدایت» که توانست بخش عمده ای از نیازهای تبلیغی کشور را بویژه در مناطق مرزی پوشش دهد. متاسفانه به دلیل تصویر غلطی که از این مدارس ایجاد شد تقریبا این مدارس، «هویت » خود را از دست دادند و امروز می بینیم در جامعه اهل سنت، برای طلاب، تبلیغ کوتاه مدت و آموزش هایی دوره ای گذاشته می شود تا بتوانند در روستاها و مناطق مختلف به تبلیغ بپردازند و نیازی به گذراندن دروس پیچیده فنی در حوزه طی سال های طولانی ندارند. بنظرم بازگشت به سنت های اصیل حوزه بویژه در عرصه تبلیغ بخشی از این نیازها را جبران خواهد کرد.

وی تصریح کرد: شاخصه تبلیغ در روحانیت این است که مردم بواسطه رفتار ما جذب اسلام شوند، امروز می بینیم بعد از دفاع جمهوری اسلامی از مردم غزه، بسیاری از افرادی که مذهب اسلام را قبول نداشتند یا عناد داشتند، فهمیدند تبلیغی که جمهوری اسلامی انجام می دهد واقعی است.

وی ادامه داد: اگر مردم رفتار ما در کوچه و خیابان و زندگی ما را ببینند، اگر نوع سیاستگذاری ما در عرصه اجتماعی  و اقتصادی را ببینند و بفهمند که اینها منطبق بر آن چیزی است که بیان می کنیم، تحول عظیمی را می تواند ایجاد کند کمااینکه در اول انقلاب همین عامل سبب گرایش مردم به روحانیت شد.

نگاه خود به مبانی تربیت دینی و اخلاقی در مسئله تبلیغ را باید تغییر دهیم

وی توجه به مسائل عملی اخلاقی را از اصول مهم اخلاقی در تربیت مبلغان دانست و افزود: اصل دوم در این زمینه این است که ما باید نگاه خود به مبانی تربیت دینی و اخلاقی در مسئله تبلیغ را تغییر دهیم و تصحیح کنیم. رهبر انقلاب در دیدار مبلغان فرمودند: «مساله اصلی حوزه های علمیه باید تبلیغ باشد». این یعنی نه تنها طلاب بلکه مدیران حوزه باید مساله تبلیغ را اصلی ترین رسالت حوزه های علمیه بدانند.

وی تبلیغ در زمینه دفاع از اصل حاکمیت اسلامی و نظریه ولایت فقیه را واجب شرعی دانست و گفت: اگر امروز نامی از اسلام و شیعه باقی مانده است به خاطر تشکیل حکومت اسلامی است. رهبر انقلاب در دیداری که با فرهنگیان در سال 1392 داشتند، فرمودند: « ظرفیت های فرهنگی خود را خرج دعواهای سیاسی نکنید». اینکه فعال فرهنگی ظرفیت و توان خود را خرج دفاع از این جناح یا آن جناح کند در درازمدت ضرر دارد و آسیب می زند اما دفاع از حکومت اسلامی جزو یقینیات است و امروز کسی نمی تواند منکر این مسئله شود که اگر حکومت اسلامی شکل نگرفته بود اینقدر مذهب شیعه توسعه پیدا نکرده بود.

وی تاکید کرد: مبلغان نباید از ظرفیت تبلیغی خود در دفاع از یک گروه یا حزب استفاده کنند چون در درازمدت آثار مخربی دارد.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه