حضور بخش خصوصی در دانشگاه چه تاثیری در اشتغال‌زایی و اشتغال‌پذیری دانشجویان دارد؟

تجارت نیوز . ۱۴۰۳/۹/۵،‏ ۱۳:۱۹


به گزارش تجارت نیوز،

ارتباط اجزا در یک ساختار اقتصادی، سیاسی یا اجتماعی باید روشن و مشخص باشد. بدون این تشخص، حرکت اجزا یکدیگر را تقویت نمی‌کند و گاهی ممکن است در تعارض یا تضاد با یکدیگر باشد. مساله‌ای که مصادیق آن به وفور وجود دارند و از چشم نمی‌افتند. 

عدم وجود پیوستگی بین اجزای مهمی مانند دولت در نقش تامین‌کننده، تسهیلگر و تنظیم‌گر با دیگر اجزا در کشور به شکل پخته شکل نگرفته است. ارتباط دولت با بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی نیاز به تحقیق بیشتر دارد. زمینه حقوقی و بستر مورد نیاز برای سامان‌دهی به اجزای مختلف بخش خصوصی با یکدیگر نیز شامل همین حال می‌شوند. 

این خامی در ارتباط اجزا با یکدیگر منجر به بحران‌هایی می‌شود. یکی از مهم‌ترین بحران‌های کشور حاصل قطع ارتباط صنعت با دانشگاه به عنوان یک جز مهم بود. محصول شکل نگرفتن این ارتباط ضروری یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار مهاجرت نیرو متخصص به حساب می‌آید.

هرچند که به‌نظر می‌رسد فرصت بسیاری از دست رفته است؛ اما بخش خصوصی و نهادهای مختلف در تلاش برای پیوند دادن این اجزا به یکدیگر و استفاده از ظرفیت‌های موجودند. نمایشگاه‌های کار فرصت ارزنده‌ای برای نشر دانش و اطلاعات یا آموزش‌های اولیه و لازم برای ورود به بازار کار به حساب می‌آید. 

دومین نمایشگاه کار دانشگاه شهید بهشتی به تاریخ ۴ آذرماه افتتاح شد.

پارک محل ارتباط دانشگاه، صنعت و دولت با یکدیگر است

این افتتاحیه ابتدا با سخنرانی فریبرز مسعودی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی آغاز شد. او نظر خود را در مورد ریشه‌یابی معضلات و مشکلات مسائل پیرامون اشتغال چنین مطرح کرد:

در این مدت تاکید همگان بر رابطه بین صنعت و دانشگاه بوده است. به نظر من پارک ظرفیت بالایی دارد. ما باید از پارک به عنوان محل ارتباط دانشگاه، صنعت و دولت یاد کنیم. هر کدام از این سه بخش زبان مخصوص به خود را دارند و ما باید زبان هر یک را بلد باشیم. 

اگر توجه کافی به جزئی‌ترین مسائل را نداشته باشیم، نیروی متخصص به سمت خارج حرکت می‌کند

مسعودی از نیاز به تحقیق و پژوهش گفت و این نیاز را به بحران مهاجرت نیروی کار پیوند داد. او در تکمیل بخش اول صحبت‌های خود افزود:

ما باید بر جزئی‌ترین مسائل دقت کنیم. در مورد هر کدام از آن‌ها تحقیق کنیم. به عنوان مثال اگر توجه کافی به مسائل مربوط به حقوق و دستمزد را نداشته باشیم، نیروی کار به سمت خارج از کشور حرکت خواهد کرد. 

باید فرهنگ کار سازمانی و دورکاری را آموزش دهیم

مسعودی اظهار کرد که در تمام این مدت دانشجویان به نداشتن تجربه عملی ورود به بازار متهم می‌شدند. این یک انتقاد جدی نسبت به برنامه درسی دانشگاه‌ها از سمت کارشناسان صنعتی بود. دانشجویانی که پس از گذراندن دوران تحصیل خود آشنایی لازم را با بازار و فضای کار سازمانی نداشتند و این یک خلا جدی در سیستم دانشگاهی به شمار می‌آید. در این‌باره چنین گفت:

ما همیشه فارغ‌التحصیلان را به این متهم می‌کنیم که قادر نیستند در بازار کار به صورت عملی ورود کنند. در صورتی که یک سری مهارت‌ها هستند که به صورت مستقیم و غیرمستقیم آموزش داده شوند. برگزاری این نمایشگاه به دلیل همین آموزش غیرمستقیم است.

نیاز است که تا آموزش‌های کوتاه‌مدتی را آغاز کنیم که لزوما فنی نیستند؛ بلکه اخلاقی‌اند. فرهنگ دورکاری و فرهنگ سازمانی را آموزش دهیم. امروزه دنیا دارد به این مسیر حرکت می‌کند. ما باید متناسب با آن عمل کنیم. بدین ترتیب می‌توان دانشجوها برای ورود به بازار کار آماده کرد.

خلاء اصلی در بخش اشتغال‌پذیری‌ست!

حسن پیری رئیس اسبق دانشگاه شهید بهشتی یکی از سخنرانان این رویداد بود. او که سابقه حضور در ساختار پارک‌‌های علم و فناوری را دارد در مورد ریشه‌یابی مشکلات نظر خود را چنین بیان داشت:

دانشجوها یک الی دو سال بعد از فارغ‌التحصیلی خود گیج هستند. آنها هارد اسکیل دارند اما سافت اسکیل ندارند. دانشجوها باید قبل از ورود به دانشگاه برای بدست آوردن یک سری از مهارت‌های خاص آموزش ببینند. به نظر می‌رسد خلاء اصلی ما در بحث اشتغال‌پذیری‌ست. حضور بخش خصوصی در دانشگاه اتفاقی مثبت است. 

حضور ۵۰ شرکت و ۳۰۰ فرصت شغلی در دومین نمایشگاه کار دانشگاه شهید بهشتی 

در این نمایشگاه که در میدان اصلی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود، ۴۰ شرکت به عنوان غرفه‌دار و نماینده ۱۰ شرکت در پنل‌ها حضور دارند. این نمایشگاه می‌تواند فرصت مناسبی برای دانشجویان کارجو باشد تا به بازار کار ورود کنند یا حداقل آن را بشناسند.

مزیت دیگری که نمایشگاه‌های کار می‌تواند داشته باشد، فرهنگ‌سازی‌ست. فرهنگ ورود به بازار کار می‌تواند از ابتدایی‌ترین فعل و انفعالات مانند ساختن یک روزمه باشد. دانشجوها می‌توانند تا تاریخ ۶ آذر از این نمایشگاه و حضور نمایندگان مختلف از شرکت‌های شناخته شده کشور استفاده ببرند. 

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارت‌نیوز بخوانید.

*عکس شاخص متعلق به خبرگزاری دانشجو است.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه