تبریزیان : حداقل «هزینه های واقعی» ماهانه یک خانواده سه‌نفره در ایران به ۶۴ میلیون تومان رسید!

رکنا . ۱۴۰۳/۹/۶،‏ ۱۰:۵۷


رکنا: کارشناسان هزینه‌های واقعی زندگی یک خانواده سه نفره در ایران را به ۶۴ میلیون تومان رسیده اعلام کردند این در حالی که پیش‌بینی می‌شود حداقل حقوق ماهانه کارگران برای سال آینده حدود ۱۰ میلیون تومان باشد. این شکاف بزرگ میان درآمد و هزینه‌های معیشتی، کارگران را با چالش‌های جدی در تأمین نیازهای روزمره مواجه کرده است. در گفت‌وگو با سعید تبریزیان و اکبر شوکت، فعالان کارگری، ابعاد این بحران اقتصادی و تبعات آن برای جامعه بررسی شده است.

به گزارش اجتماعی رکنا، هزینه های زندگی یک خانواده سه نفره در ایران چقدر است و درآمد کارگران و کارمندان جوابگوی این نیازها است یا خیر؟ این سوالی است که برای رسیدن به پاسخ آن با سعید تبریزیان فعال کارگری به گفت و گو پرداختیم که در ادامه می توانید بخوانید.

سعید تبریزیان فعال کارگری درباره میزان هزینه های واقعی زندگی یک خانواده سه نفره در کشور  به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت:بر اساس جدول استاندارد هزینه های اسفیرو کنسرواسیون  بین المللی هزینه‌های زندگی یک خانواده ۳ نفره در ایران که توسط کارشناسان تهیه شده است، حداقل هزینه ماهانه برای تامین نیازهای اساسی معیشتی حدود ۶۴ میلیون تومان برآورد شده است. 

این کارشناس می گوید:این مبلغ شامل اقلام ضروری مانند مسکن، خوراک، پوشاک، حمل‌ونقل، درمان و دیگر نیازهای روزمره است که بر اساس قیمت‌های کنونی تنظیم شده‌اند.

او در  ادامه با اشاره به مثالی گفت:به عنوان نمونه هزینه مسکن به تنهایی 30 میلیون تومان برآورد شده است.اقلام خوراکی مانند نان، گوشت، لبنیات و میوه‌ها سهم عمده‌ای از بودجه را به خود اختصاص داده‌اند.هزینه‌های جانبی نظیر آموزش، تفریحات، حمل‌ونقل و بهداشت نیز فشار زیادی به خانواده‌ها وارد می‌کند.

مقایسه هزینه‌ها و حقوق دریافتی

اکبر شوکت فعال کارگری در این باره به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت :با توجه به نرخ تورم و افزایش هزینه‌های زندگی، میزان حداقل حقوق ماهانه کارگران برای سال آینده بین ۹.۷ تا ۱۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده است.

او در ادامه با بیان این موضوع اشاره کرد: این در حالی است که بر اساس داده‌های رسمی، تنها یک سوم از سبد معیشت به عنوان مبنای تعیین حقوق در نظر گرفته می‌شود، که این شکاف عمیق میان هزینه‌های واقعی زندگی و حقوق دریافتی، عملاً بسیاری از کارگران را در تامین نیازهای اولیه خود با چالش مواجه کرده است.

مقایسه با دیگر کشورها

این فعال کارگری در مقایسه هزینه های زندگی در ایران با هزینه‌های زندگی در کشورهای دیگر  گفت: مثلا هزینه زندگی در یک منطقه ضعیف استانبول برای یک خانواده ۳ نفره حدود ۸۵ تا ۹۰ میلیون تومان برآورد شده است.در آلمان، این هزینه‌ها در مناطق متوسط رو به پایین به ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان می‌رسد.این در حالی است که دستمزدها در این کشورها متناسب با هزینه‌های زندگی و استانداردهای معیشتی تعیین می‌شود و نسبت حقوق کارگر در این دو کشور به حقوق کارگر در ایران حداقل ۸ برابر بیشتر است .

توصیه به نمایندگان کارگری

شوکت  با تاکید بر اینکه نمایندگان کارگری باید در جلسات تعیین حقوق، افزایش حداقل ۴۷ درصدی حقوق را درخواست کنند گفت: علاوه بر این، افزایش حق مسکن نیز می‌تواند به کاهش فشار اقتصادی بر خانواده‌ها کمک کند. با تثبیت این درخواست‌ها، امکان نزدیک‌تر شدن حقوق کارگران به هزینه‌های واقعی زندگی فراهم خواهد شد.

او معتقد است:شکاف بین هزینه‌های واقعی زندگی و حقوق دریافتی کارگران، نشان از نیاز به اصلاحات جدی در سیاست‌های اقتصادی و معیشتی کشور دارد. اگرچه جامعه کارگری ایران همواره در برابر مشکلات اقتصادی صبوری کرده است، اما بی‌توجهی به این واقعیت‌ها می‌تواند تبعات اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای به دنبال داشته باشد.

او در ادامه اضافه می کند:کارگر و کارمند ایرانی تفریحی ندارد و مدام به فکر تامین هزینه های جاری و عادی زندگی اش است و برای همین اصولا چند شغل به طور همزمان دارد تا از تورم جاری که ماهانه در حال افزایش است عقب نماند.

شوکت با اشاره به تبعات اجتماعی ادامه این روند افزود:بروز افسرگی ،خودکشی و رو آوردن به بزه می تواند از تبعات خطرناک بی توجهی دولت به افزایش تورم و تامین هزینه های معیشتی مردم باشد.

او همچنین تاکید کرد: مدت هاست که طبقه متوسط از بین رفته و احیای این طبقه که نقش تنظیم‌گر در جامعه را دارد برای بقا و حیات یک جامعه سالم و پویا بسیار حیاتی است.ارگانهای دولتی باید زنگ خطر از میان رفتن این طبقه و تبعاتش را جدی بگیرند.

مطالعه خبر در منبع

نظرات کاربران
    برای ارسال نظر، لطفا وارد شوید.

    اخبار مشابه