برای واردات خودرو کارکرده چگونه کارت بازرگانی بگیریم؟
دیدار نیوز . ۱۴۰۳/۹/۱۳، ۹:۵۸
براساس قوانین گمرکی کشور، تمام افرادی که تصمیم به واردات خودرو به صورت شخصی را دارند، باید مجوزی تحتعنوان کارت بازرگانی اخذ کنند تا بتوانند اجازه فعالیت در این حوزه را داشته باشند.
دیدارنیوز:
راهنمای صدور کارت بازرگانی
براساس قوانین گمرکی کشور، تمام افرادی که تصمیم به واردات خودرو به صورت شخصی را دارند، باید مجوزی تحتعنوان کارت بازرگانی اخذ کنند تا بتوانند اجازه فعالیت در این حوزه را داشته باشند.
این کارت توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر میشود که برای اشخاص حقیقی و حقوقی شرایط خاصی دارد. اگر قصد شروع فعالیت در زمینه تجارتهای بینالمللی دارید، اول از همه باید درخواست خود را برای صدور این کارت ثبت کنید. صدور کارتهای بازرگانی برای اشخاص حقیقی و حقوقی دارای شرایط، مدارک و فرایند خاصی است که درادامه بهطور کامل توضیح خواهیم داد.
کارت بازرگانی چیست؟
این کارت مجوزی است که به دارنده آن اجازه میدهد به فعالیتهای تجاری ازجمله واردات و صادرات کالا بپردازد. بهعبارتی، تنها افرادی که این کارت را دارند، امکان انجام تجارت بینالمللی را خواهند داشت. این کارت بهعنوان یک مجوز رسمی برای تجارت خارجی شناخته میشود و هم برای اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی قابلصدور است.
فرایند صدور کارت بازرگانی از طریق اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران انجام میگیرد و سپس باید توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت (سامانه جامع تجارت) تایید شده تا امکان استفاده از آن برای تجارت خارجی فراهم شود. این کارت مختص اتباع ایرانی است، اما افراد غیرایرانی نیز میتوانند بهعنوان شخص حقوقی (نه حقیقی) آن را دریافت کنند که شرایط خاصی دارد.
شرایط صدور انواع کارتهای بازرگانی
برای دریافت کارتهای بازرگانی، همانند سایر مجوزها، ارائه مدارک و رعایت شرایط مشخصی الزامی است. لازم به ذکر است که شرایط و مدارک موردنیاز بسته به نوع کارت متفاوت است. بهعنوان مثال، مدارک موردنیاز برای دریافت کارت اشخاص حقیقی با مدارک لازم برای اشخاص حقوقی تفاوت دارد.
شما میتوانید شرایط لازم جهت صدور انواع کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی را در جدول زیر مشاهده کنید:
کارت بازرگانی حقیقی | کارت بازرگانی حقوقی |
داشتن سن حداقل 24 سال | اثبات عدم ورشکستگی |
مشخصکردن و ارائه محل فعالیت و کسبوکار | برخورداری از محل زندگی و کسبوکار موردتایید |
برخورداری از مدرک تحصیلی مرتبط با حیطه تجارت (یا داشتن سه سال سابقه فعالیت تجاری) | داشتن شرکت ثبتشده و پرونده مالیاتی، اظهارنامه مالیاتی و کد اقتصادی |
عدم اشتغال در دولت و استخدام رسمی | داشتن سابقه کافی از فعالیت در زمینه تجارت و اقتصاد |
آشنایی کامل با قوانین گمرکی و اداری (با شرکت در کلاسهای آموزشی اتاق بازرگانی) | داشتن حساب جاری بهمیزان 200میلیون تومان |
بهاثباترساندن تمکن مالی برای فعالیت در این زمینه | - |
داشتن صلاحیت اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی | - |
اشخاص حقیقی و حقوقی با برخورداری از این شرایط، میتوانند برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی و حقیقی خود اقدام کنند.
تفاوت کارتهای بازرگانی حقیقی و حقوقی در چیست؟
کارت بازرگانی شخصی و شرکتی از نظر علمی و تجاری تفاوتی ندارند و دارنده آن، چه شخص حقیقی باشد و چه حقوقی (شرکت)، میتواند از مزایای آن بهرهمند شود؛ اما از نظر مالیاتی تفاوتهایی وجود دارد.
براساس ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم، نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی بهصورت تصاعدی تعیین میشود؛ از ۱۵٪ شروع شده و متناسب با افزایش درآمد تا ۳۵٪ افزایش مییابد. در مقابل، طبق ماده ۱۰۵، نرخ مالیات بر درآمد شرکتها ثابت و برابر با ۲۵٪ است.
برای درآمدهای مشمول مالیات (پس از کسر معافیت ماده ۱۰۱) تا سقف ۲۵۰میلیون ریال در سال، مالیات اشخاص حقیقی به این ترتیب محاسبه میشود:
۳۰میلیون ریال اول: ۱۵٪
۷۰میلیون ریال بعدی: ۲۰٪
۱۵۰میلیون ریال بعدی: ۲۵٪
اما درآمد شرکتها صرفنظر از میزان آن، از ابتدا مشمول نرخ ثابت ۲۵٪ است.
مدارک لازم برای اخذ کارت بازرگانی
علاوهبر برخورداری از شرایط مذکور، اشخاص حقیقی و حقوقی در هنگام ثبت درخواست خود برای صدور کارت بازرگانی حقیقی و کارت بازرگانی حقوقی باید مدارک مشخصی را بههمراه داشته باشند که شامل موارد زیر میشود:
مدارک لازم برای افراد حقیقی: اصل اظهارنامه ثبتنام در دفاتر بازرگانی، کپی همه صفحات شناسنامه، درخواست صدور کارت، کپی کارت ملی، مدارک تحصیلی، گواهی عدم سوءپیشینه با اعتبار سهماهه و اصل فیش حق عضویت باتوجهبه میزان سرمایه و فیش حق تمبر.
مدارک لازم برای افراد حقوقی: اصل اظهارنامه دفاتر بازرگانی، گواهی عدم سوءپیشینه، اصل پلمب دفاتر که از اداره ثبت شرکتها گرفته شدهاست، اساسنامه شرکت، مفاصاحساب مالیاتی، تقاضانامه ثبت شرکتهای داخلی، اصل روزنامه رسمی تاسیس، اصل روزنامه رسمی آخرین ثبت تغییرات شرکت و اصل سند مالکیت شش دانگ یا ارائه اجارهنامه.
مراحل صدور کارت بازرگانی
پس از آمادهسازی مدارک و شرایط لازم برای دریافت کارتهای بازرگانی، باید به سامانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مراجعه کنید. هر استان اتاق بازرگانی اختصاصی دارد، اما اتاق مرکزی در تهران واقع شدهاست.
پس از ورود به سامانه، مراحل ثبتنام اولیه، شرکت در دوره آموزشی و تکمیل پرونده انجام میشود. سپس پرونده شما برای بررسی نهایی به وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) ارسال شده و پس از تایید در سامانه جامع تجارت، کارت بازرگانی صادر خواهد شد.
توجه داشته باشید که:
برای هر شخص حقیقی یا حقوقی تنها یک کارت صادر میشود.
تمامی مدارک ارائهشده باید در محل اتاق بازرگانی برابر اصل شوند.
هر واحد ملکی فقط مجاز به دریافت یک کارت است.
حضور مدیرعامل یا نماینده قانونی او بههمراه معرفینامه و لیست بیمه در تمام مراحل پذیرش و اخذ کارت الزامی است.
کارکنان تماموقت دولت مجاز به دریافت کارت بازرگانی نیستند.
مراحل تمدید کارتهای بازرگانی
کارتهای بازرگانی بهمدت یک سال اعتبار دارند و با اتمام این مدتزمان، برای استفاده مجدد از آن باید کارت را تمدید کنید. اشخاص حقیقی و حقوقی برای تمدید کارت خود باید با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور خود وارد سامانه شده و مدارک موردنیاز را دوباره بارگذاری کنند. درصورتیکه مدارک توسط کارشناس تایید شود، کارت بازرگانی تمدید خواهد شد.
برای تمدید این کارت نیز به ارائه مدارکی همچون ارائه اصل کارت که تاریخ آن منقضی شده، عکس پرسنلی با حجم و کیفیت موردنظر و تاییدیه تحصیلی نیاز است.
اخبار مشابه
چند گام ساده برای ثبت شرکت و برند
تحلیل بازار . ۹ روز پیش