القاصی: بانک ایران زمین از ناترازی مالی به طور کامل خارج شد
خبرگزاری برنا . ۱۴۰۳/۸/۹، ۱۱:۰۶
به گزارش خبرگزاری برنا، رئیس کل دادگستری استان تهران با اعلام صدور حکم پرونده تعاونی اعتباری مولیالوحدین گفت: با حکم صادره بانک ایران زمین از ناترازی مالی به طور کامل خارج و مطالبات بانک مرکزی بابت استقراض این بانک وصول میشود.
«قوه قضائیه در مبارزه با فساد و رانت هرگز نباید منفعل عمل کند. مبارزه با فساد راهبرد جدی و قطعی قوه قضائیه است، اما این کار باید دقیق انجام شود». این گزاره، تاکید موکدی بر استمرار مبارزه با فساد بهعنوان یک راهبرد در دستگاه قضایی است که از سوی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه مطرح شد.
تاکیدات ریاست دستگاه قضا بر امر مبارزه «قاطع»، «فعال» و «همهجانبه» با فساد و بهویژه فساد اقتصادی و تعیین آن بهعنوان یک راهبرد قطعی در دستگاه قضایی، حکایت از اهمیت مبارزه با فساد و مفسدان در دوره «تحول و تعالی» دارد. قوه قضائیه با ورود و رسیدگی به پروندههای مهم مفاسد اقتصادی در سالهای اخیر نشان داده است که در مبازره با فساد قاطع است.
در همین راستا یکی از پروندههای مهمی که در مجتمع قضایی تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی رسیدگی شد، پرونده اتهامی مدیران تعاونی مولیالموحدین است که میتوان آن را یکی از بزرگترین پروندههای فساد اقتصادی نامید.
علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در رابطه با جزئیات پرونده تعاونی اعتباری مولیالموحدین گفت: شرکت تعاونی اعتباری مولیالموحدین با مالکیت و مدیریت ۲ شخص حقیقی علیرضا و محمدرضا امیرحسنخانی برای ارائه خدمات اعتباری به اعضای تعاونی در سال ۱۳۷۷ تشکیل شد، ولی مدیران آن بدون توجه به قوانین و مقررات به طور غیرمجاز به انجام عملیات پولی و بانکی در سراسر کشور در قالب ۳۵۰ شعبه و خارج از اعضای تعاونی اشتغال مداوم داشتند.
وی افزود: علیرغم اینکه در سال ۱۳۸۳ با تصویب قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی، اشتغال غیرمجاز به عملیات بانکی تحت هر شرایطی جرمانگاری شده بود، متهمان به این قانون توجهی نکرده و به عملیات بانکی غیرمجاز خود ادامه دادند تا اینکه در سال ۱۳۹۰ بانک مرکزی به منظور جلوگیری از اقدامات مجرمانه متهمان، ساماندهی تعاونی مولیالموحدین از طریق بانک تازه تاسیس ایران زمین را در دستور کار خود قرار داد.
رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه مدیران این تعاونی اعتباری با نقض قوانین و مقررات بانکی مرتکب تخلفات، جرایم متعدد و کلان شدهاند، گفت: از جمله اقدامات مدیران این تعاونی اعتباری جمعآوری بیش از ٤٠٠٠ میلیارد تومان سپرده مشتریان و برداشت به نفع خود و هزینه در داخل و خارج از کشور است.
وی افزود: همچنین مدیران تعاونی اعتباری مولیالموحدین به منظور توسعه و تعمیق عملیات مجرمانه خود، سیاست تصاحب مدیریت از طریق تملک حداکثری سهام از بانک ایران زمین را اجرا کردند که در نتیجه این اقدام، سهام حداکثری بانک ایران زمین و مدیریت این بانک را در اختیار گرفتند. متهمان نه تنها به تعهدات تعاونی، مبنی بر انتقال اموال و داراییها به بانک ایران زمین (معادل تعهدات و سپردههای مشتریان به میزان ٤٠٠٠ میلیارد تومان) عمل نکردند؛ بلکه در یک اقدام حدود ۵ هزار میلیارد تومان از منابع بانک را با بهانههای واهی از قبیل رفع موانع انتقال املاک و داراییها، به نفع خود خارج کردند.
به گفته رئیس کل دادگستری استان تهران این دو اقدام مجرمانه متهمان باعث شد که در طول سالهای ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۱ حدود ٤۰۰۰ میلیارد تومان و در طول ١٣٩٣ الی ۱۳۹۷ حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان از بانک ایران زمین در حق متهمان پرداخت و بانک ایران زمین با کمبود شدید منابع مواجه شود.
القاصی بیان کرد: نفوذ متهمان در بانک ایران زمین و وسعت و عمق اقدامات مجرمانه و خلاف قانون آنها، بانک را در وضعیت بحران زده قرار داد به نحوی که بانک مرکزی با اعمال ماده ۳۹ قانون پولی و بانکی، با عزل هیات مدیره و استقرار هیات سرپرستی، مدیریت این بانک را بر عهده گرفت.
وی افزود: مدیران بانک ایران زمین، بانک مرکزی و سهامداران عمده از متهمان پرونده به اتهام اخلال کلان در نظام پولی و اقتصادی کشور و جرایم دیگر اعلام شکایت کردند و براساس گزارشهای پلیس امنیت اقتصادی به دادسرای تهران، در سال ۱۳۹۸ پروندهای در این خصوص در دادسرای اقتصادی شد.
اخبار مشابه
بنگاهداری بانکها؛ عامل انحصار در بازار؟!
فرارو . ۹ روز پیش