معاون برنامهریزی و پایش ستاد ملی جمعیت: ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد
خبرگزاری دانشجو . ۱۴۰۳/۹/۶، ۱۵:۴۹
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انسیه کتابچی روز سه شنبه در نشست دبیران ستاد جوانی جمعیت استانداریها و دستگاههای اجرایی با بیان اینکه عملکرد مثبت استانداریها نرخ باروری را افزایش میدهد، اظهار داشت: باید در اجرای برنامهها روح حاکم بر برنامهها به سمت برنامههای زود بازده و اثربخش باشد.
وی ادامهداد: از بین مشوق ها، مشوق زمین و مسکن میتواند تمایل به فرزندآوری را افزایش دهد و ایجاد خوابگاههای متأهلی نیز از جمله مشوقهایی است که در افزایش ازدواج و فرزندآوری تاثیر گذار است.
معاون برنامهریزی و پایش ستاد ملی جمعیت ساماندهی مراکز ناباروری، پیگیری اجرای نظام اجرا، غربالگری ناباروری نوجوانان و جوانان در معرض بررسیهای اولیه ناباوری بدون ایجاد حساسیت در خانوادهها را از جمله راهکارهای افزایش جمعیت عنوان کرد.
کتابچی از نمایندگان استانداریها خواست تا نسبت به فعال کردن مراکز سطح ۲ درمان ناباروری استانها اقدام کنند و با بیان اینکه بیش از ۱۸۰ مرکز سطح ۲ ناباروری وجود دارد، گفت: با فرهنگسازی و تبلیغات باید خانوادهها نسبت به حضور در این مراکز آگاه شوند.
به گفته وی، ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند و این در حالی است که تک فرزندی در فرهنگ ایرانی نیست، اگر همین میزان تشویق به داشتن فرزند دوم شوند، در مدت یکی دو سال بخشی از مسایل حل و جلوی خسارتها در آینده گرفته خواهد شد.
شکیبا محبی تبار نیز در این نشست اظهار داشت: استانداریها با مردم در تماس هستند و با نیازها و مشکلات و مسائل آنان آشنایی دارند و مسئولیت اجرای قانون و سیاستهای جمعیتی در استانها نیز بر عهده استانداریها است.
وی ادامه داد: بر اساس بند پ ماده یک قانون، استانداران موظف هستند از طریق شورای تأمین مسایل جمعیتی را پیگیری کنند و بر اساس بند ۱۰ سیاستهای کلی نظام، حفظ و جذب جمعیت روستاها و مناطق مرزی و کم تراکم و ایجاد مراکز جدید جمعیتی به ویژه در دریای عمان و خلیج فارس با استانداران است.
محبی تبار با بیان اینکه بند ۹ سیاستهای کلی هم باید از طریق استانداریها پیگیری شود، گفت: در سفر سیستان و بلوچستان بند ۱۰ قانون پیگیری شد و میتوانیم ادعا کنیم، اهداف این سفر منطبق با این بند است و محقق شد.
وی افزود: اهتمام به پیگیری مباحث جمعیتی در استانهای ساحلی نیز در اولویت قرار دارد.
اخبار مشابه
رشد صفر در ۱۴۲۰ و چالشهای سالمندی
اکو نیوز . ۲ روز پیش
کاهش نگرانکننده نرخ تولد در ایران
آفتاب نیوز . ۴ روز پیش
کاهش نگرانکننده نرخ تولد در ایران
اکو نیوز . ۴ روز پیش
ساز ناکوک سازمانها برای نواختن قانون جمعیت
تسنیم . ۹ روز پیش